Drop down menu

Views
benda ni kan best sikit :D when korang hover arrow korang dekat tajuk tu , maka akan kuar laa isi isi dalam itu XD korang nak tahu tak btape kewl nye benda ni ? ikut step :D


1. Dashboard > Design > Add a gadget > HTML/javascript
2. Copy and paste these codes to html/javascript

<select onChange="document.location.href=this.options[this.selectedIndex].value;">
<option selected>Tajuk</option>
<option value="Link 1">Text 1</option>
</select>
3. Jika anda hendak masukkan lebih banyak menu, cuma copy paste
    <option value="Link 2">Text 2</option>  and paste it before the code </select>
4. Save , preview


Link 1 : Place the link
Text 1 : Give that link names

Saya tahu korang baik , tolong saya klik skali boleh ? Terima kasih :')

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

2 comments:

  1. cmane nak buat yang entry boss tutorials etc etc tu? :-( help meeee

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini