Transparent header using Meitu

Views
HIHI ! well korang toksah laa penad-penad pakai Adobe :)
but still , Adobe superb :D
If na download meitu , picit sini then nampa ni   click terus untuk mendownload HAHA . when da siap install , bukak :)


okee , gini cara buat :)


1. nampa taa yg d round uh ? tekan sana ye :D





 2. then nampa yg petak.petak ? tekan itu . then adjust ah width and height header uh then tekan yg button hijao :D



3. buat laa ap ayat yg korang nak katsini :) letak photo korang uh miraa tatau ah na wt cne :D



 4. kat photo 1 ad simbol disket en en ? tekan then save macam ni :)



 5. ini penting ! pasti kan ia ny PNG ! jan na gedik2 buat jadi jpg :D #well miraa prnah salah :D



6. Pegi page elements then upload ah jadi header :D
preview , f talawa , pegi edit alek then upload alek :D f da puas hati SAVE !


NOTE : Tuto ni miraa tade copy dari memane pihak :p
maaf laa kalau noob ahaha

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial