Sunday, 23 October 2011

Change that Orange Blogs' Favicon to cute icon

korang nampak kan icon miraa tu jadi omey :D itu laa yg di maksudkan dengan favicon . korang puns mesti nak kan kan ? lagi lagi yg newbies . well mai mai miraa aja sikit . kay mulaa jom

1. Dashboard > Design > Edit Html > Tick Expand Widget Template
2. Ctrl + F dan cari code ni
</head>
Copy paste code bawah ni sebelum code tadi tu

<link href='URL' rel='shortcut icon' type='image/x-icon'/>
<link href='URL' rel='icon' type='image/x-icon'/>
3. Preview, Save
Red : URL icon yang korang nak. sikit ad dekat bawah dan yang lain korang boleh tengok dan intai dekat ;
Freebies : Animals and creatures icon
Freebies : Hearts , ribbons and stars icon
Freebies : Fruits and flowers icon also foods icon
Freebies : Others cute icon

http://dl3.glitter-graphics.net/pub/371/371123my0lmtqeoi.gif
http://dl7.glitter-graphics.net/pub/644/644197xychjg5cjg.gif

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic019demoji_359955decoojp.gif
Kalau menjadi , bagi sikit komen tau ^///^ jangan laa jadi arrogant bloggers kalau tak pun mai tolong picit sikit dekat sini 
Share:

12 comments:

  1. wow ! menjadi lah , thanks kak :)

    ReplyDelete
  2. jadi ! lme dah cri tutor ni.. thx sis :)

    ReplyDelete
  3. wahh , thnx kak mira .. sy ambek satu , yg love pnye . hihi ^^

    ReplyDelete
  4. kalau x keberatan,boleh tolong ajar how to put music in blog?

    ReplyDelete
  5. Akk.. sye punye tak menjadi lor---

    ReplyDelete
  6. thanz akk.. semua tuto yg akk bg menjadi.. ^.^

    ReplyDelete
  7. sorry...saya tak dapat jumpa Tick Expand Widget Template dekat edit HTML...boleh tolong tak??thank you... :)

    ReplyDelete
  8. Menjadi pun ! Thanks kak miraa :) Kalau ada masa singgah la blog kita : http://cerita-sigadiskecil.blogspot.com/

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini