Sunday, 23 October 2011

Transparent header using Adobe Photoshop Cs4

Assalamualaikum :) hi ! sy buad ni pun untuk ringan kan keje sy buat kan orang header transparent haha . Baby sy yg nak sangat (Farhana) haha LOL nak amekauu :D

 Then akan kua macam ni . Width n height tukaa ikut yg korang nak eah .
 Then pastikan ianya Transparent .
 Korang kemudian boleh laa mulaa mencarut haha . Tulis laa yg ayat power korang tu kat text field tu :)
After that , nampak kann yg kat tepi tepi tuu ad yg biruu (Layer1) . Klik kanan then click Blending ap entah hahahha

 akan kuar satu natang ni haha . bole laa tuka itu tambah ini semua  sy salu bg Bevel uw haha
Tak banyak beza pun kan ? XD
 Cara nak save untuk blog macam kat atas tu haha . Tekan File then akan kua ini . Nampak tak yg ad kotak merah tu ?? tekan . then save .
Dan yg paling penting skali untuk pastikan dy transparent haha , make sure its saved as PNG !!! haha thats all then you can upload it to your header :)

Mungkin agak pening kan use PS . meh try usah cra buat guna Meitu pulak :) Senang sikit .
Share:

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini