Monday, 26 December 2011

Disable auto-new tab

Jeng jeng jeng ! kalau korang nak tuto ni berhasil korang tekan sini ye :) egege . okay , laa back to the point . cne ye nak buang auto new tab tu ? macam ini yaa nak buat .
Classic template
1. Dashboard > Template > Edit HTML
2. Cari code ni
<base target='_blank'/>
3. Delete code tu laju laju haha
4. Preview then save

Other template
1. Dashboard > Design > Edit HTML > tick Expand
2. Cari code ni
<base target='_blank'/>
3. Delete code tu pelan pelan hahahaha
4. Save

Tatau laa pulak knape ad org tasuke dgn auto-new tab . actually sy suke ;D why ? sambil bukak link tu dekat new tab , kite still boleh tengok page yg sbelum ni . ekeke . contoh nya ini dan ini . kalau nak buat auto-new tab boleh tengok cara buat auto-new tab ye
Share:

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini