Sunday, 11 December 2011

Eclipse .

Aumm ! Fes time tengok . Mase kecik dulu pernh gak dga org kate “Bulan kne makan naga!” ahaha , biar laa org tua tua dgn pehaman mereka sendiri ye : ) miraa ingat lagi mase tu org kmpung dok mintak hajat . Well same story kot macam Shooting Stars tew hehe . start dari 7:30 PM lagi miraa da dudo kat tepi umah . well s you all know miraa dudo kat sabah sebab tu malam awal . hihi yg best nye nyamuk tak pulak datang katt miraa . heppy nyott ! haha then then then awan gelap tutop bulan tu . sedih jugak laa . miraa da macam nak masok dalam umah je ..

Tapi tetibe awan tew tersangat laa cantik :’3 Subhanallah . penah use lampu suluh kan ? try suluh kat kawasan yg ad kabus . err entah ah tapi cantikk gilee :’3 sayang teramat sayang batt camre tak ad . use hp pulak tak clear . ni yg sempat miraa snap . maaf kualiti rendah :’p miraaa asek melangui tengok bulan tu . terang gile ! then after 20mins miraa tengok , mate miraa mulaa sakit . miraa masuk umah and jenjalan ternampak pulak blog satu ni yang kate , RANTAI BURUNG HANTU HARAM . pehh . pedas jugak la org org yg bg comment . well untung laa mira bukan jenis suke pakai rantai or any perhiasan . miraa pakai cincin je skg . rings from samwan lew ^///////^ suke nye haha

Anyway back to the topic , at 10PM miraa kuar lagi sekali tengok . pehhh ! dah separoh kne tutop . then dudo je sambil senyum senyum hihi . satu yg aneh is semua enset kat umah tade line . jiran dok kate “Knapa teda line ni!” even wifi pun tak berpungsi ish ish ishh .. so miraa just dudo laa kat luaa dgn fmly . sembang pasal nak beli telesekop haha . cakap pasal asteroid la dino laa then tetibe jiran jerit2 =.=’’ pehh lambat betol efek dorang . lepak kat luaa tu pun kejap je . then sume masok alek .miraa bagi rehat mate and a bit sedih tak ad sesape nak call :’) kan beshh kalau ngah ad something blaku samwan call X’3 gedik nye miraa hehe lari tajuk betui .

Then benda yg memalukan ialah , miraa dok tertanyatanya apsal bulan tu jadi kaler oren . miraa tak tahu yg itu ah gerhana XD ! miraa menunggu gerhana matahari pehh gile tak gile tak ?? ini laa masalah kalau ilmu d dada tak cukups . miraa da tengok woo gerhana bulan :3 miraa tengok sampai 20-30 mins . pehhh sudah jelas d depan mata miraa XD

Dy ad kate that dy pon tengok . wee berbunga hati miraa . finally ad jugak mende yg boleh d buat besame walaupun jejaoh . tengok keajaiban dunia . cehh ! kuno betui miraa ni . umm sampai skg ni anjing tak henti henti menyalak . seram sejukk miraa d buat ny . kucing kat umah jiran pun asek kne marah sebab main kejar kejar haha . kat siling umah miraa pulak tetibe bunyi tikus =.=’’ adakah mereka menyangka bahawa bulan telah menjadi keju ?? haha ! tu yg adek miraa ckp tadi . well cuaca sangat tak mengizinkan miraa unto tengok bulan T^T awan tebal tutop then now at 11:30PM hujan turun T^T . umm . Thats all kot .
P/s i - da brape hari miraa post entri yg panjang panjang eh ? XD
P/s ii – menghayati lyric  THAT SHOULD BE ME by JB . about that , miraa akn post nanti :’)
Oh yeah , smalam miraa tido dalam pukoi 3:30AM . miraa tak ad buat ap ap pun mase tu tp miraa tadapat tido . even dga lagu yg membosankan pums tetap terang mate miraa hehe . efek Coffee pekat kut XD
Share:

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini