Gambar Melengkung dalam blog

Views
Fuhuuuu ~ ai banguuns awal harini . sebab ai mimpi ad pompuangs siap cakap "BIE SAYANG" lagi kat wall facebook bubbleman ai T^T menangeshh gile ai lepas manguns . bengkak lagi ni mate . harap harap tu mimpi sadje TnT . niway ai tguks kat shout ad yg ask apsal IMG kat blog dy tak mlengkungs . umm tapi dy ta bg link T^T
Well miraa tadapat nak tengok coding hana acemane sebab link blog hana pun hana tak bagi T^T sobs sobs . but miraa try tolong ye :') tu pun kalau menjadi . coding miraa macam ni ;
Ini contoh coding miraa . miraa tatau nak pilih code mane satu so miraa use je sume code yg mlengkung tew haha . nak try tak ? okay . ini kalau korang use classic template ;

1. Dashboard > Template > edit HTML then tekan F3 cari
img { 
2. Copy code ni ;
-moz-border-radius-topleft: 15px;
-moz-border-radius-bottomright: 15px;
-moz-border-radius-topright: 15px;
-moz-border-radius-bottomleft: 15px;
-webkit-border-top-left-radius: 15px;
-webkit-border-top-right-radius: 15px;
-webkit-border-bottom-left-radius: 15px;
-webkit-border-bottom-right-radius: 15px;
-top-right-radius: 15px;
border-top-left-radius: 15px;
border-top-right-radius: 15px;
border-bottom-left-radius: 15px;
border-bottom-right-radius: 15px;
}
Lepaih tu paste dekat BAWAH img {
3. Preview lepaih tu save .

Kalau pengguna design/layout , steps dy hampir sme je act .

1. Dashboard > Design > Edit HTML > Expand Widget
2. Copy code ni ;
img {
-moz-border-radius-topleft: 15px;
-moz-border-radius-bottomright: 15px;
-moz-border-radius-topright: 15px;
-moz-border-radius-bottomleft: 15px;
-webkit-border-top-left-radius: 15px;
-webkit-border-top-right-radius: 15px;
-webkit-border-bottom-left-radius: 15px;
-webkit-border-bottom-right-radius: 15px;
-top-right-radius: 15px;
border-top-left-radius: 15px;
border-top-right-radius: 15px;
border-bottom-left-radius: 15px;
border-bottom-right-radius: 15px;
}
Paste dekat atas /* Header
3. Preview then save .

Ni contoh coding tu lepas korang paste ye . jangan salah fulak .
Thats all I could help :) hope boleh laa paham ap yg ai buat ni XD

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

3 comments:

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini