Henset saya Original ke idok ?

Views
Miraa post ni untuk peringatan miraa , but apa salah nya nak publish kan ? enpon miraa mcm yg kt atas ni je . tade duet nak beli iPhone =.= kesian :'D btw ni cre nak tahu smade ori o ta hp tew .
    1. Taip *#06#
    2. nums IMEI kuar an ?? International Mobile Equipment Identity
    3. Tengok nums yg ke 7 & ke 8 
    4. Contoh;
357986043569044
******04*******
5. Tengok kod bawah kalau nak tahu hp awak ori atau tak
02 or 20 : From China = LOW QUALITY
08 or 80 : From Germany = FAIR QUALITY
01 or 10 : From Finland = VERY GOOD
00 , 03 or 04 : From kilang asal hp = BEST MOBILE QUALITY
13 : From Azerbaijan = VERY BAD QUALITY & DANGEROUS FOR HEALTH
Tak suroh org pcaye sratos pratos puns mende ni . But mane laa tahu ad betui nye yep entry ni da lame . saje post lagi untuk reminder miraa ;D jom jom cek enset sendiri ! egege ! P/s : Mine is original ! XD


Source : http://ikmalfaiz.blogspot.com/

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

4 comments:

  1. saye punye tiada di atas....no.yg last tuh 54 ngn 62....die ade tulis dua no IMEI kat situ

    ReplyDelete
  2. nape die ckp unknown application??

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini