Image border for classic template

Views
sy rse sy dah buatkan dah hati to dekan sini . well tak apa laa . buat lagi skali takde ruginye pon . well orang tu tak tinggalkan link dy so hopely dy salah satu follower sy and nampak post ni . so here it goes ;
1. Dashboard > Template > Edit HTML
2. Tekan F3 n cari
img {
3. Paste code ni kat bawah code tadi ye
-moz-border-radius-topleft: 15px;
-moz-border-radius-bottomright: 15px;
-moz-border-radius-topright: 15px;
-moz-border-radius-bottomleft: 15px;
-webkit-border-top-left-radius: 15px;
-webkit-border-top-right-radius: 15px;
-webkit-border-bottom-left-radius: 15px;
-webkit-border-bottom-right-radius: 15px;
-top-right-radius: 15px;
border-top-left-radius: 15px;
border-top-right-radius: 15px;
border-bottom-left-radius: 15px;
border-bottom-right-radius: 15px;
4. Preview and kalau takde masalah save :)

kalau korang tak dapat jumpa img { tu korang just paste code ni ;
img {
-moz-border-radius-topleft: 15px;
-moz-border-radius-bottomright: 15px;
-moz-border-radius-topright: 15px;
-moz-border-radius-bottomleft: 15px;
-webkit-border-top-left-radius: 15px;
-webkit-border-top-right-radius: 15px;
-webkit-border-bottom-left-radius: 15px;
-webkit-border-bottom-right-radius: 15px;
-top-right-radius: 15px;
border-top-left-radius: 15px;
border-top-right-radius: 15px;
border-bottom-left-radius: 15px;
border-bottom-right-radius: 15px;
dekat atas u { .

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

3 comments:

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini