Monday, 12 December 2011

Keliru .. .

Photo ni ai jumpe kat wall photo Nazihah Anuar . kengkadang keliru jugak smade lalat tu datang atas keburukan or ke-popular an lollipop tew . ngehe . okay , ai bukan baik sangat . kenkadang deff ai tak pakai tudung . but ai mmg btudungs sejak dulu lagi . just deff yg ubah ai jd tak btudung . ooh mengarud betui naa ai ni . hehe .

Ini ada satu benda yg buat kan ai keliru dan soalan ni mmg sensetif . but ai  nak tahu jugak jwpn dy dari org lain . okay , ni ai nak ask . ap pendapat korang dengan pempuan yg pakai seksi seksi then nampak "longkang" sgale , but dy rajin solat ? ai tahu soalan ai ni keterlaluan and akan buat org kutuk mutuk ai . but ai da kate ai nak tahu kan ?

So ad tak yg nk jawap ? Bagus ke kalau mcm tu ? ai tahu ai tutup je aurat tp solat ai tak sempurna =.= ai nak tahu tak salah kan ? sebab makin byk yg kate pempuan pakai tudung pangai dy lagi teruks dr yg tak btudungs :') sedih jugak . sebab bukan sume pums mcm tew . okay ai tak nak buruk2 kan ap ap . ai SEKADAR BERTANYA PENDAPAT . wee ~ Assalamualaikum . harap jgn salah sangka dengan soalan ai ye T^T
Share:

4 comments:

  1. Gmbr tu bermaksud ;

    Lalat itu menyimbolkan lelaki. Lolipop pulak kalau tak dibuka balutan dia, takde lalat nak hinggap kan? Tp bila dah dibuka mesti banyak kalai ditinggal-kan merata-rata. And ada ke yang nak makan lolipop yang dah dihinggap lalat? So itu lah maksudnya :)

    Semoga awak perbaiki diri awak :) Saya pun tak sempurna, tapi sekadar beri nasihat & renungan sesama saudara Islam saya :)

    ReplyDelete
  2. Hehe . pasal lolipop tu baru miraa paham :)
    thanks . sy tengah br usaha lew ni memperbaiki diri sy :)

    ReplyDelete
  3. Dear girl,saya rasa awak tahu yang solat itu sbenarnya akan bawa kita jauh daripada segala benda-benda buruk.So,kalau orang yang pakaina tak macam pakaian tapi solat sempurna cuba tanya dia balik.dia solat sebab Allah atau kerana adat semata-mata.Sekiranya dia solat kerana Allah dan ada khusyuk dalam solat dia,perkara-perkara baik itu akan menyusul kemudian.

    perasaan untuk mengubah dan mengambil langkah untuk berubah sangat penting.Dan carilah hidayah itu.Hidayah itu tidak datang bergolek.
    (….Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum itu sehingga mereka sendiri mengubah nasib mereka….” (Ar-Ra’du:11)

    *saya juga tak sempurana.maaf untuk segala kekurangan*

    ReplyDelete
  4. :) thanks . mira akan cbe ubah diri mira utk jd lebih baik .

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini