Wednesday, 14 December 2011

Link opened in new tab ?

rawr ! youu you all ! smalam ai mimpi hantuu . wuuu T^T takut gilee woo sampai jatoh katils . hehe . niway mesty ad yg pasan that now tiap links dalam blog miraa ni tebukak in new tab kan ? hehe . well ini boleh buat kan org suke . sebab right click kne disable so korang klik je toksah nak klik kanan haha .

tapecaye ? mai tengok sini , sini dan sini ! betui kan ? best tak ? korang ad ke bende tu ? mesty korang nak jugak laa lepas klik . eceh . promote pula haha . niway back to tajuk , cne nak buat eh ? meh tengok ni .

For layout/design template users ;
1. Dashboard > Design > Edit HTML > Expand lalala
2. Korang tekan F3 then cari 
<Head>
3. Korang copy code ni
<base target='_blank'/>
Lepaih tu paste dekat BAWAH <Head> tadip tu ye .
4. Preview , save .

For classic template ;
1. Dashboard > Template
2. F3 then cari
<Head>
3. Copy code ni
<base target='_blank'/>
Then paste dekat bawah <Head>
4. Preview then try tekan any links . If it works then save laa .

When korang paste , pastikan jadi macam ni oke ..

Muahaha . saje kongsi kasih sayang . egege . btw tolong klik churp churp miraa boleh kan ? :3 
Share:

1 comment:

  1. xpi kalau nak buat 1 klik keluar banyak tab macam mana?

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini