Post background (Classic Template)

Views
Straight to the point ;
1. Dashboard > Template > Edit HTML
2. Tekan F3 cari code ni
table{
#Setiap template tak same so berusaha la cari code yg mcm tu
3. di bawah code tadi tu korang boleh nampak code yg mcm ni
background-color: #ffffff
4. Korang delete code tu then ganti dengan ni
background: url(http://i1203.photobucket.com/albums/bb392/Ikha00/20070320_313973.gif) ;
5. Preview and save
Merah : URL image untuk background

Note : Kalau korang tak jumpe korang try cari sume code #ffffff yg ad berkaitan dgn background . salu nye itu je yg sy nmpak kat template template lain :D okai baii ~

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini