Underline ada BG/Background untuk Classic template

Views
Tayah nak pembuka post . sebab same je org akan amek point penting macam read buku untuk exam besar :D gilaa aku ni kan ? aisehmen ! Okay cmni ye kalau nak buat Underline yg ad BG bak kate mereka dlm template classic . alaa terbalik lak ayat haha


1. Dashboard > Template > Edit HTML
2. tekan ctrl+f atau pun F3 then cari code
u {
3. Copy code bawah ni dan gantikan code tadi

u {
text-decoration: none;
background: #code color;
color: #code color;
border-radius: 4px;
padding: 3px;
}
4. Preview dan kalau tade yg takene boleh laa picit save
Merah : Warna untuk background dy
Biru : Warna tulisan tuu
p/s : Kalau nak tukar jadi gambar pun boleh . just tweak sikit je . yg merah tu delete and tukar jadi url(URL IMAGE)
Nota kaki comel : Kalau tak jumpa code u { tu , korang boleh paste code yg panjang tu dekat atas </style>

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini