Underline like mine

Views
Hehe , itu snanye bukan BG . tu  . agak aneh kan ? um tatau fulak ad jugak org yg nak kan underline mcm te hehe . okay . kongsi kasih sayang kan prinsip mira . blerkkk ! nak muntah haha . Okay tengok betui betui naa . Bagi yg use template layout/design ,


1. Dashboard > Design > Edit HTML > Expand lalala
2. Tekan F3 then cari code ni ,
/* Header
3. Paste code yg kat bawah ni SEBELUM /* Header yer .
u {text-decoration: none;background: #ffa9a9;color: #FFFFFF;border-radius: 4px;padding: 3px;}
4. Preview then save f tade pape yg takene .


Btw , kalau nak ubah jadi BG pun boleh jugak . gantikan #ffa9a9; dengan url(URL pic tew); hehe selamat mencuba . kalau menjadi gtaw miraa . #Snanye takde mood . tapi kne ah jawap kan ? nanti kne cakap sombong hihi . Assalamualaikum


Merah : Warna BG
Biru : Warna tulisan
Hijau : URL BG tew

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

7 comments:

  1. nak tanya , saya dh buat underline tu tapi maacam mana nak guna eh ?

    ReplyDelete
  2. akq miraa..ley tanye..kalau nak guna uh cm ne ye.. ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ouh senang jeh nak guna , korang pi kat post korang tengok kat bagian atas ada tulis U kan-ii . tu lh die underline .

      Delete

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini