Exit Button for MS Powerpoint Slide show

Views
Ding don ding dong ~ today meluangkan banyak masa bersama adek . tengok dowank main game sgale kah kah kah . okay laa . back to basic . this kind of stuff *cewah* tuto ni akan help mereka yg on a project . *terutamanya ICT* har har . ini tuto photo so korang ikut step mcm number tu *sy tak paham ap sy taip ni* haha

First and the most important is , korang bukak MSPP XD ignore saje kegelapan pade MSP sy ni . i loike black black har har !
Da bukak kan ? if korang takut salah buat and maybe akan ad something yg tak diingini berlaku , better korang buat dua copy keje korang tu . dah ? nampak image tu kan kan ? fes tekan Insert then second , Shapes .
Next , scroll lil bit down and akan ad laa Action Buttons . klik yang paling ujung tu . yg tadep any rupa :D
Its up to you untuk buat brape besar . once you've done , akan kuar kotak ni . tekan Hyperlink to then klik end show tu then tekan OK . get it stakat ni ?
After that , korang tekan kotak biru yg tak brape nak lawa tu then tekan kanan mouse korang . and akan kuar menatang ni kan ? :D tekan Format Shape itu ye ? sukati korang laa nak bagi rupa kotak exit tu . its up to youuu
Dah mention kan its up to you ? ap yg aku merepek ni haha . lepas korang dah puas bagi omey kotak tu korang can preview slide tu . or korang boleh buat yg mcm sy buat ni . [X] button . korang tekan yg edit text and masukkan "X" haha done
 
Ini lah rupa button X itu hahaha ! smoge ini ad kot bantu sikit sikit *puih ayat nak kne ludah ahhaha*
Ini pulak contoh keje sy :) mcm blog kan ? kah kah kah ! belom present lagi nip . hantar kat cegu pun belum har har . hopely sy dapat present == sore sy teruk skg nip . wee . baiii~

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini