Saturday, 7 January 2012

Follower gadget code for Classic template

Soryy sebab baru skg buat tuto ni . Actually dalame da buat , but pending and tidak ter-PUBLISH . so here you go dek . maaf tahuuu

1. Go to sini and http://www.google.com/friendconnect/
2. Tekan add the members gadget *mcm kat bawah ni*
3. Ubah width gadget followers tu ikut suka anda or ikut size width sidebar korang *mcm kat bawah ni*
4. Korang boleh tukar warna untuk certain things dekat follower gadget tu
5. Tekan Generate Code tu then akan keluar coding untuk follower gadget tersebut*mcm kat bawah ni* . copy code tu oke ?
6. Blogger.com > Dashboard > Template > Edit HTML
7. Paste code tadi di dalam blog anda .
Ini pula follower saya X'D
Share:

2 comments:

  1. Akak,maaf saya tak berape nak fhm ,

    ReplyDelete
  2. tuto ni dah tak berfungsi sebab google dah tak bagi guna manual add follower gadget

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini