"kenapa bila saya guna template miraa ..."

Views
Assalamualaikum , baiklah miraa straight to the point je ek ? bukan dari shout je orang tanya apa masalah template miraa tu , tapi kat formspring miraa penuh asek tanya itu :D here's few Q's yg miraa akan jawap

 Macamana nak tukar header template tu miraa ?
» its easy dear , while edit coding tu kan try tekan F3 then cari code ni http://2.bp.blogspot.com/-je_9oD6KK18/TxGdOOkueLI/AAAA
AAAACNY/DVLsloh6Ru4/s1600/header.png then tukar kan dengan URL header korang eah ? tapi Preview dulu takut salah nanti jadi satu lagi masalah .

 Macamana nak tukar background pulak miraa ?
» tekan F3 then cari ini http://3.bp.blogspot.com/-s6iCdTmxOdw/TvP2hbYxi
cI/AAAAAAAAB5c/qeq7XrHwi0w/s1600/Teaparty-2.gif . korang padam URL tadi tu then tukar dengan URL background yang korang nak

 kenapa sidebar saya pergi ke bawah ?
» ni mesti awak ada remove code yg miraa kate jan remove kan ? miraa banyak tweak coding tu spaye when one of the credits kne remove , then automatic template tu akan crash :D kejam tak ? so don't worry , korang boleh amek alek coding tu dekat sini

 Macamana nak tukar favicon ?
» tekan F3 then cari ni http://2.bp.blogspot.com/-62rI8Dc2XIE/T
vPvkI1N2mI/AAAAAAAAB5I/xlqxZP7bd_E/s1600/1271044lcyfy3c2gp.gif tukar jadi URL favicon yg korang nak . korang boleh pegi sini jugak , miraa da sedia kan macam-macam favicon yg comel

Miraa rasa itu saje kot soklan yg memenuhkan inbox formspring miraa . kalau ada apa-apa lagi bagitau miraa okay ? anyway boleh miraa tolong like gambar ni tak ?? thank youuu so muchh :*

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini