Friday, 13 January 2012

Like button for classic template

dalame sorang blogger ni minx buat kan tuto ni . maaf . bru je jumpe codiing TwT tanpe mmbuang mse , *aisemen* meh mula ! >P

1. Dashboard > Template > Edit HTML
2. tekan F3 then cari ni
<$BlogItemBody$>
3. Copy paste coding ni samada dekat bawah or atas code tadi
<iframe src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=<$BlogItemPermalinkURL$>" scrolling="no" frameborder="0" style="height: 62px; width: 100%" allowTransparency="true"></iframe>
4. Save and mulaa lah mengelike :D

Note: kalau code <$BlogItemBody$> ada 2, paste bawah dua dua tu . kalau ada 3 . maka paste jugak bawah tiga tiga code itu 
Share:

4 comments:

  1. tapi, kak miraa kalau bkn classic template lia kena revert to classic template kew?

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak tnye nie kenapa bile copy code html untuk nk buat widget tpi tak boleh, nape erk???

      Delete
  2. Muuaachh ! syg akak mira sgt2 ! thank u for the tutorial . Berjaya ! hehe . don't mind if i do that? Don't get mad ! >.< hihi . senyum . ^-^

    ReplyDelete
  3. Mira,, kenapa sy punye tak jd kt semua entry eh ??

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini