Wednesday, 25 January 2012

MP3 player mcm miraaa

Assalamualaikum ! woaa mengantuk gilee miraa harini . bangun patuw tido alek je lepas update last post about template sory for the lateness *tunduk* okay malas bebel pepanjang mai mai tengok bawah ni
Miraa pun tatau snanye miraa buat macamana music player miraa tu . korang nampak kan yg dalam kotak tu ? haa itu diaa benda yg melalak dalam blog miraa nii hehek jom jom scroll ke bawah untuk pasang dalam blog korang jugak *teliti bebetul okay ?

1. First of all login dan masuk laa blog korang and sediakan ruang untuk korang letak natang ni . korang pun tahu kan ? add gadget dan add HTML tuu ahaha .
2. Copy code bawah ni untuk kesejahteraan hidup *aisemen*
<center><object type="application/x-shockwave-flash" data="http://flash-mp3-player.net/medias/player_mp3_mini.swf" width="200" height="20"><param name="movie" value="http://flash-mp3-player.net/medias/player_mp3_mini.swf" /><param name="bgcolor" value="#ffffff" /><param name="FlashVars" value="mp3=http://www.fm91.com.pk/songs/top30Songs/20.Katy%20Perry%20-%20The%20One%20That%20Got%20Away.mp3&amp;autoplay=1&amp;bgcolor=
ffffff&amp;loadingcolor=ff5d5d&amp;buttoncolor=ff8c8c&amp;slidercolor=ff8c8c" /></object></center>
3. Paste dekat ruang tempat mp3 korang tu .
4. Preview lepas tu save laa kalau idok ada masalah

Note : Yang miraa bagi kaler merah tu code lagu yg korang nak kan ye ? korang boleh pegi 4shared or even dekat fullmusik untuk amek code lagu tu but miraa prefer beemp3 . korang cari je code yg hujung dy .mp3 then yg kaler biru tu pulak kaler untuk mp3 player korang . mcm miraa kaler dy pinks . kalau tana tuka jadi kaler lain biaa kan je code tu mcm tu . hehe

Bagi yg tatau cane nak amek code mp3 tu mai scroll lagi ke bawah , miraa ajaa kan sikit *sebab miraa belum mahir sangat kalau ada salah sila perbetui kan aww ^^y

Kod dari Beemp3
Search laguu korang lepas tu kan kan , korang tekan download . Bilaa da tekan tuu korang kne soh buat pengiraan utk kanak-kanak cth ny ? alaa korang buat laa sendiri :D seterusnya korang tengok yg MP3 URL tuu dan copy code tu paste laa kat code biru tadip .
Share:

25 comments:

  1. da lame cari tuto ni . .huh bru jmpe .. thanks mira . btw nk copy tutorial taw cbb ari tu de org tnye psl ni .. heheh :)

    ReplyDelete
  2. jadik la !! tengs for the tuto ....

    ReplyDelete
  3. fatin , apa yg tak jadi ? lagu tu ? kalau lagu kat beemp3 tu tak menjadik , try amek kat mp3 skull . tekan button download kat lagu tu then copy URL yg kuar nanti

    ReplyDelete
  4. miraa, macam mane nak ambil kod tuh..??
    tak menjadi pon.. ;(

    ReplyDelete
  5. wah ! nice tuto .
    budak nakal amek ek :)'

    ReplyDelete
  6. tapi selain dari mp3 tu
    why nak amek url kat youtube tak dapat ek ?

    komfiuuss lah . hadoeii .

    ReplyDelete
  7. tak jumpa p0n mcm yg kat gambar tu .. >.<

    ReplyDelete
  8. thankz kak miraa for the tuto... :D

    ReplyDelete
  9. Kak miraa........ kenapa tak boleh play u.u

    ReplyDelete
  10. mira, dah byk kali buat. tp tak menjadi. nak copy link mcm step mira tunjuk tuh pon tak boleh. ada mp3 url tp link 4shared punya. mmm, :(

    ReplyDelete
  11. kak miraa.....cammane nak tukar warne mp3 ni erk....

    ReplyDelete
  12. Kak, Kenapa tak keluar lagu? Tak bunyi apa2 pun. :'(

    ReplyDelete
  13. sy dh buat :)
    menjadik. . :D

    http://budaksukavanilla.blogspot.com/

    blh adjust volume ke?

    ReplyDelete
  14. Thanks kak miraa ! Akhirnya menjadi pun ^_^

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini