Search this blog !

Views
Ahh . da berkurun rasanya miraa tak buat tuto . well harini miraa nak buat pasal search box . macama ? meh tengok bawah ni
Hah . tu kan search box yang korang nak kan ? ad few of them ask me in pomsping hehek and few of them ask in other place . hehek . korang tengok je bawah ni ye

1. Dashboard > Design > Page elements then tekan yang macam bawah ni
2. Korang akan nampak macam ni kan ? hehek . then scroll sikit pegi bawah and tekan yg miraa bagi bulat tu .
3. Akan laa keluar macam ni lagi . korang boleh tick memane yg korang nak jugak and tengok mane korang nak search box tu search smada dalam blog korang je ataw smpai web luar .

4. Save and preview and thats it :)

#Psst . untuk pengguna blogskin miraa tengah giat mengusahakan cari coding . so sabar saje ye >////<

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

1 comment:

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini