Tips keselamatan blog foto : Buat dan jangan buat

Views
Blog foto ? kemende pulak tew ? well blog foto ni blog untuk foto laa :D terang-terang pun da ada jawapan haha . well okay , here's the do and donts lalala ~
Buat
         Tapis gambar-gambar yang mendatangkan risiko.

         Halang kemasukan gambar oleh individu lain yang anda tidak benarkan.

         Pilih foto dan subjek terbaik untuk dipos ke Blog.

         Pastikan tiada gangguan pada latar belakang gambar.

         Kawal keceragan foto di kamera dan di Blog apabila perlu.

         Pastikan hasil gambar menarik sewaktu rakaman itu sendiri agar tidak sukar untuk edit di Blog.

         Permudahkan Blog foto anda. Cukup dengan gambar sahaja.

Jangan
         Jangan pos gambar yang berunsur lucah, menghinakan, memalukan dan mengganggu ketenteraman awam.

         Jangan pos gambar subjek terlalu besar ke Blog kerana akan nampak kurang menarik dan lambat untuk muat naik.

         Jangan susun gambar secara bebas. Pastikan teratur dan dibuat pengelasan.

         Jangan mengambil hasil rakaman foto individu lain dan pos ke Blog sendiri.

         Jangan masukkan teks terlalu banyak ke Blog foto.

         Jangan lupa kreditkan nama anda di setiap foto yang dipos ke Blog.

         Jangan membiarkan foto yang sama terlalu lama di Blog.

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini