Add Gadget di atas header I

Views
Asssalamualaikum ♥


Kui kui kui , miraa asyik tertido depan lappy skg . Tadip sibuk buat presentation untuk EST . Tapi puas hati laa sebab tengok rupa macam blog dah haha . Anyway tuto ni miraa nak jar cara letak iklan tu kat atas header . Tuto ini untuk simple template ya . Lets start

1. Dashboard > Design > Edit HTML
2. Tekan F3 then korang cari kod sebegini rupa
<b:section class='header' id='header' maxwidgets='1' showaddelement='no'>
3. Korang gantikan kod tu dengan kod ni ye
<b:section class='header' id='header1' preferred='yes'> 
4. Preview then kalau takde masalah boleh save .

Now korang tengok laa kat Page elements . mesti skg da ada ruangan nak tambah lagi gadget kan kat atas header tu ? Contohnya macam photo kat bawah ni .


Korang add je code untuk iklan korang tu then save . Siap . haha kalau nak tengok live blog boleh pergi ke sini ye .

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

1 comment:

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini