Saturday, 28 April 2012

Link transition (bila hover lambat tukar warna)

Asssalamualaikum ♥
"Akak , macamana nak buat link tu lambat tukar warna bile cursor sentuh?"
hehe ! slamat petang ! emm sorry sebab late buat tuto ni . miraa cuba utk memahami apa yg d soal sebab kinda pening dengan ayat from adik-adik haha . ada laa beberapa yg ask . okay , miraa ajar ye :p

1. Go to your dashboard then click template edit HTML
2. Tekan expand then F3 , cari code ni
a:link, a:visited 
3. Korang paste code yg bawah ni SELEPAS code yg tadi
-webkit-transition:.5s;
4. Try preview , kalau menjadi tekan save.


Kalau kornag guna classic template , mungkin lebih senang . tengok atas ni , ini susunan dia . Korang letak kat bawah a: biasa and yg a:hover . korang boleh ubah 5 tu pegi 6 or nums lain ikut kesukaan korang . okai dah siap hehe ! tata ;P hope korang faham
Share:

7 comments:

  1. Link transition (bila hover lambat tukar warna) ? mcm mana tu tak faham ?

    ReplyDelete
  2. nisha , try hala kan cursor kat link dalam blog miraa . warna dia lambat bertukarkan ? *kalau nisha guna Google Chrome lah .

    ReplyDelete
  3. hye , saye baru je singgah tadi :) huhu , your blog cantek simple gilerr tapi sgt menaarik , tak over n tak la siple sgt yea tak !
    mcm nieh sye nk ask 1 question kalau awk nk ajr sye pg la ke blog sye yea , nh link die http://lalalielylulusyunkstoriey.blogspot.com/ . sye nk tanye mcm mne awk cariek url lagu tu ? kan die gune player mp3 mini kan , dekat mane tempat awk criek url lagu tu dan code mane satu awk ambik ? tolong ajarkan ok :)tolong cecengat :)

    ReplyDelete
  4. kalau simple template nak cri code apa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. just kene cari code yg seakan-akan code diatas ni ^_^
      a:link ataupun a: link

      Delete

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini