Tuesday, 15 May 2012

Cara buat DERMA IKHLAS

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥
Maafkan miraa atas pembikinan tutor ini yg lama sangat *ekk ayat macam pelik je* btw maafkan miraa dulu baru miraa ajar XD haha lol okay ramai yg tanya acano nak buat DERMA IKHLAS macam miraa . Apa lah sangat dengan benda tu ? cbe korang tekan :) *amaran !! yg IKHLAS je boleh tekan sekali lagii IKHLASSSS* hehe

Okay miraa mulakan ,
1. Korang bukak template korang then add gadget , tekan HTML/JavaScript . Bagi yg guna Classic korang tahu laa tu kan nak letak kat mana .
2. Copy code di bawah dengan menekan Ctrl+C

<center>
<a href="LINK" target="_blank" onclick="window.open
('LINK');window.open
('LINK');return false;"><button>DERMA IKHLAS</button></a></center>
3. Save dan preview or preview dan save

Kalau korang nak tambah lagi korang boleh copy ('LINK');window.open tu di bawah ('LINK');window.open oke ? But make sure tak melebihi 10 sebab memang sah kene maki hamun korang nanti . Kalau banyak-2 pun , duit tu tak akan masuk sebab miraa tatauu knape :D okay thats all .
Share:

11 comments:

  1. yang tiga2 LINK tu kne letak link yg sama ker?
    tp nape kuar 2 new tab link yg sama/

    ReplyDelete
  2. link tu tak perlu sama pun . ikut ske hati nak letak link yg sama or berbeza ;)

    ReplyDelete
  3. ape derma ikhlas ni ? x fhm la..

    ReplyDelete
  4. Miss Fussy , once klik akan byk link kluar

    ReplyDelete
  5. umm akk miraa xreti nk copy ctrl+c

    ReplyDelete
  6. selalunya orang letak link CHURP CHURP tak tau ap tu churp churp ? meh daftar sini http://my.churpchurp.com/miraahussin/share/churpchurp-invite/

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini