Cara guna Ctrl+F dan Ctrl+C

Views
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥

Wah selama ni miraa tak tahu pun ada yg tak tahu maksud miraa dengan Ctrl+F dan Ctrl+C 0.0 okay mari miraa terangkan lagi secara terperinci *aisemen* okay korang tengok kat bawah ni ye ;)

Macam yg korang nampak kat atas tu , keyboardkan ? :D hah itu keyboard lappy miraa so apa yg miraa maksudkan dengan Ctrl+F ialah yg miraa bulatkan tu korang kena tekan serentak . So nanti kluar lah box then korang taip or paste apa yg korang nak kat sana .

Dan yg satu ni lagi sama macam Ctrl+F cuma ini kegunaannya untuk copy . So ramai yg marah kenapa tak boleh klik kanan untuk copy so miraa pun penat nak suruh tekan Ctrl+C . Agaknya tak paham kan ? Maka miraa dah bulatkan merah apa yg korang perlu tekan . Kat keyboard semua ada so jangan risau XD

Harap tuto ini berguna kepada mereka yg baru memulakan dunia blogging . Sekian dan terima kasih ;)

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

6 comments:

  1. X'D kesalahan ejaan akibat kelam kabuuutt hehe thanks tau ✉ ¥ana Fauzi ✉

    ReplyDelete
  2. Thank for Information. Kunjungi Blog DICKY MASTER
    Salam Perkenalan. Salam Blogging. Blog DICKY MASTER adalah tempat ternak link Dengan mengisi komentar, dan memasukkan link Blog Miraahussin.blogspot.com di coment please kunjungi myblog

    ReplyDelete
  3. Bagi saya izin untuk ambik gmbar tu err?

    ReplyDelete
  4. saya tak tahu nak mula apa dulu..tak faham lah :(

    ReplyDelete
  5. Tak jadik pn..Ke sbb sy pakai macbook ea??

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini