"orang cakap dia tu bekas orang."

Views
     Bila kita pernah mengkhianati orang yg sayangkan kita dan mengkhianati orang untuk membalas dendam , perasaan bersalah tu takkan pernah hilang . Here I am , tonight . Telling people how stupid I am in the past life . It may easy for some of us to forget what happened . But for me it took forever . How can he forgives me when I couldn't even forgive my self ? How can I be with a guy like him when a girl like me don't deserve to be treated nice ? How can I be happy when I don't even know what he's up to ? How can I breath easily when I can't even see what he's doing ?

     Bila cakap tentang cinta , semua muntah . Semua menjeling , memaki dan mengupat pasal aku bila aku mula berjiwang . Tak apa . Aku faham perasaan tu . Aku pernah geli , rasa nak muntah dan mengumpat masa orang berjiwang . Yes , aku cintakan dia . Tapi aku tahukah apa itu cinta ? Memang aku tak tahu . Tapi apa perasaan yg aku alami ni ? Adakah benci ? Bukan . Sayang ? Mungkin . Cinta ? Entah lah . Aku bukan nak mintak kesian kat korang =.= please lah . Ini hanya luahan hati . Kalau anda jenis yg suka muntah , boleh tekan [X] .

     Masa bukan boleh dijual dan beli . Masa bukan pergi dengan lambat . Masa bukan boleh ditukar ganti . Masa bukan boleh dipindah milik . Masa bukan boleh diputar balik . Aku sedar aku tak pernah menghargai masa . Aku sedar yg aku terlalu banyak membuang masa . Aku sedar aku bukan sebaik yg korang sangka . Aku jahat , boddoh , hoddoh , pemalas dan memacam yg korang tasangka . 

     Memang sedih yg teramat bila tengok msg dari dia pada waktu Subuh . Sedih sangat bila tahu yg dia ada text masa aku tidur . Perit dan sakitnya tiada yg tahu kecuali yg tengah mengalaminya . Hampir setiap hari dia akan pulang lewat malam sebab kerja . Siapa tak sedih bila org yg kita sayang dah pulang rumah tapi kita pula lena tidur . Top-up sentiasa aku isi so that kami jarang stop texting . Kenapa ? aku rasa aku akan buat benda yg tak sepatutnya . Bila aku takde kdt , aku cepat-cepat mrayu kat mom or dad mintak topap . Bila dapat , dia pula tiada cdt . Aku sabar dan tunggu dia biarlah sampai esok pagi . Aku tahu aku bukan slalu bsabar .

     Bila online , terasa bodoh diri ini sebab hanya msg dari orang lain je yg ada . komen2 dari orang lain , status like dari org lain . Tapi aku tak kisah sebab stakat ni dia tak buat benda yg aku tak suka . Long distance relationship bukan lah mudah . Bukan senang untuk jujur dan taat kat pihak yg satu . Bukan senang untuk kita tanam kepercayaan kat orang tu . Bukan senang untuk kita sayang orang yg jauh . Bukan senang semuanya lagi-lagi kita jarang jumpa orang tu . Bukan mudah ... Bukan senang ...

     Pasangan lain sibuk bertemu janji , berpeluk mesra , bergandingan bahu , masuk keluar hotel , keluar dari pagi ke malam , menghabiskan duit dengan benda tidak berfaedah . Ya , aku dan dia pernah keluar SEKALI dan menghabiskan duit untuk tengok Mr. Blue Big Head . Hanya sekali . Itu pun dah bertahun . Cemburu dengan pasangan lain . Perkara biasa lah . Ya aku ceburu tengok orang lain boleh jumpa bfgf hari2 . Aku cemburu tentang semua tu . Tapi usia mendewasakan kita , pengalaman mematangkan kita . Aku pernah nampak apa yg blaku kat pasangan cenggitu selepas putus . Puas blaku depan mata ni . Aku still bersyukur yg aku jarang jumpa dia . Kalau slalu mmg aku jadi setan :) 

     Rasanya ini ujian sebab perlu berjauhan dengan dia .. Tak apa , aku akan ulangkaji . Aku akan bersabar dan aku janji aku tak akan ulangi kesilapan yg dulu . Aku tak akan ulang sejarah yg lepas . Aku sayang diaa . Aku nak dia . Kalau dia dah ada orang lain , takpe . Aku akan tunggu dia . Aku tak akan cari orang lain . Aku sanggup tunggu sampai bila-bila . Aku sanggup miliki dia walaupun orang cakap dia tu bekas orang. Aku akan tetap menunggu ..

# Terima kasih kerana membaca . Miraa tahu takde apa-2 faedah pun korang dapat bila baca entry ini kan ? Miraa pun tak tahu kenapa miraa taip entri ni . Maaf kan miraa . Assalamualaikum ..

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

6 comments:

  1. thanks . and mmg tgh bsabar pun :')

    ReplyDelete
  2. kadang2 cinta jarak jauh tu lebih manis,sis.. sabar..,setia..,jujur and yang penting redha.. dalam cinta,perlukan pengorbanan,and salah satu dari pengorbanan is bersabar menunggu..moga hari yang indah bersama si dia akan datang nanti..^.^

    ReplyDelete
  3. kesiann kak miraa. same happening here. mmg ssh kan long distance relationship. tp at least kalau dah berjumpa tuu, mmg sweet lhh sbb rindu sgt2 smpai tak nak lepas n jd mcm belangkas. :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini