Thursday, 21 June 2012

“C” on Thursday !

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥


Ini merupakan entri panjang berjela. Sekiranya anda rasa anda suka membuang masa sila teruskan membaca :p Terima kasih ya?

Sejak beberapa hari ini laa kan , miraa salu pening-pening =.= adakah ianya disebabkan faktor cuaca yg panas ? Minggu lepas dua kali miraa pening masa pulang kul 3+ Bukan kepala ja yg pening . Perut salu pula sakit . Haha sehinggakan mem miraa cakap "'Risau aku tau . Haritu kepala kau pegang . Sekarang perut . Apa Maher Zaen buat sama kau?" ..



Haha okay stop ! Bukan mcm miraa duduk dekat dengan cik abang tu pun . TAKDO nya buat bebukan . Oh ya , fyi miraa semakin gemuk dan harini dengan alasan sakit kepala miraa tak pergi scola . Wuwu mesti group miraa kena marah ni sebab miraa tak datang utk PA . WOAAAAAAAA T^T jangan laa kne marah .

Oh hoy apa maksud tajuk entry miraa tu ? C ?? apakah ? Hehe tadi sakit pale . Sakit pale tu pun kejap je patuw lapar then nampak ramuan-ramuan membuat kek semasa bertungkus lumus cari makanan . muekeke so miraa decide nak buat cake . Perisa oren plak tu =.= ishh tah apa ja rasanya . Sebenarnya miraa nak buat cupcake . hah . susah betul nak terus terang . haha . miraa dah pasang niat nak bagi MZ rasa sendiri cupcakes miraa . XD !!

Lebih kurang 3 jam miraa ber-sauna dalam dapur tunggu bunyi TING !! dari oven . HEHE ! Akhir nya siap juga . It takes 35 minute untuk cake ni siap . Miraa tak hias sebab krim dah habis fondant pula tinggak sikit :p haha So miraa ambil masa yg selebihnya untuk buat cupcake . Still perisa oren . Choco takde . Lain kali ja .  Dalam proses pembuatan tu , ada laa dalam 2-4 biji cupcake miraa telan . tak tahan tengok tapi masyallah =.= rasa tak sedap betul . terlebih butter . hahaha xD

 

Ini cake tu . Tapi kalau chocolate mesti sedap berbanding orange . Sebab miraa pernah buat yg choco dulu . Laris sangat . Siap uncle pun dibagi rse . haha . kali ni orange tak tau laa . Dad yg rasmi rasa tadi hahaha sepotong kek sahaja . Bawah ni pula cupcake yg miraa hias . Btw tadi miraa masak a bit lain daripada dulu . ahah kalau dulu miraa letak camtu je . tp tadi miraa letak air kat pan tu . Tatau utk ap miraa tengok kat tb macam tu miraa ikut je hahaha .
 

Miraa tak tahu nak buat figure apa sebab MZ tak tau ap yg dia suka so miraa use stick name je la . Miraa guna warna yg macam korang nampak :3 MIA tu miraa . Kat klas o mem since f2 miraa panggil miraa as miaa . tapi jr skg ni suka panggil miraa ni as “DOMO” ahhaaaiiih even skg dah jarang pakai beg domo tetap kne pgil domo .


Bukan MZ je yg miraa buat kan :3 miraa ada buat kan utk BFF miraa jugak . Lela suka sangat dgn Hello Kitty so miraa buatkan dia tu. Hehe ! Misai takde sebab warna hitam takde . Kalau guna kicap boleh ke ?XD !! Jia pula miraa buatkan Doraemon sebab kat klas o tusyen dia kne pgil as Emon . Since f1 kalau tasalah . HEHE !! Miraa tanak dorg makan kan scola esok . kang malu miraa kalau dorang kritik tak sedap haha . Kai gais . Miraa nak buat ulangkaji sikit :p Tata !
Share:

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini