Review: Superheadz UWS [ LOMOGRAPHY ]

Views

Comel gila right ? okay , miraa ada membuat tempahan untuk kamera ini and fyi ini merupakan salah satu keluaran Lomo . Lomo yg miraa jual tu bukan Lomo asli and its a toycamera . Jangan anggap mudah mengenai camera tu sebab its still a camera . Boleh snap gambar ;) Ok baiklah jom tengok serba sedikit mengenai Superheadz UWS ni

Pengenalan
Nama : Superheadz UWS
Clone dari  : Vivitar UWS
Maksud UWS : ultra wide slim.
Asal  : Jepun.
Berat : seberat sebungkus nasi lemak
Saiz : besar sikit dari kotak rokok.
Lens : 22mm wide plastic lens.
Flash : tiada flash.dan tidak boleh attach external flash.
Penggunaan bateri : tak guna bateri.tak payah risau.
Focus  : tiada zon fokus. hanya point dan shoot saja gambar.
Saiz film yang digunakan : 35mm normal film.
Apperture : tetap pada f11.tak boleh tukar.
Shutter speed : 1/125s . tak boleh tukar.
Jenis camera : point and shoot toycamera.

Apa yang istimewa pada superheadz UWS?
- harganya boleh kata murah dibanding dengan kamera film yang lain.
- ringan , kecil . senang dibawa kemana-mana.bawa masuk dalam kocek.
- lens wide 22mm nya. untuk sebuah toycamera. memang awesome.
- tak perlu setting apa-apa. sumbat film dalam kamera . dan terus shoot.
- sesuai untuk beginner yang malas nak fikir pasal setting dan term photography.
- paling afdal digunakan ketika matahari terpacak atas kepala.
- effect vignetting pada hujung gambar yang membuatkan gambar seolah diedit.

Apa yang kurang pada superheadz UWS?
- disebabkan settingnya fix , kamera ini tidak sesuai digunakan pada tempat yang kurang cahaya ,contohnya indoor dan mendung . malam? jangan sesekali guna.
- kamera ini tidaklah terlalu kuat binaannya. jadi jangan sesekali jatuhkan atau hempas pada batu walaupun anda tengah bengang.kih3
- kamera ini tidak dilengkapi flash . jadi seperti yang saya cakap tadi , kamera ini terbaik digunakan pada waktu siang hari yang tengah terik.

Ohok ohok ! Kalau korang tacaye kamera ni berfungsi , korang cuba tengok gambar-gambar kat bawah ni . Semuanya awesome kan ? Credits to Anas Saifudin .





Hhohooho thats so awesome and kool . Cuba korang tengok yg ini pula




So , are you gais amazed ? Nak jugak ? Here are the pricing details;

Superheadz UWS

Semenanjung Malaysia = RM120 termasuk postage
Sabah/Sarawak = RM130 termasuk postage

Semenanjung Malaysia = RM150 termasuk postage dan filem
Sabah/Sarawak = RM160 termasuk postage dan filem
2-4 working days for you to receive your postage after each closing date .
Film boleh tangkap gambar up to 38 image
Pelbagai warna boleh dipilih di sini. Message page utk tanya stok

Cara menempah
Bagi maklumat korang seperti
Nama penuh:
Alamat:
No. tel:
Warna Superheadz UWS:
Dan hantar semua maklumat tu ke miraahussin@gmail.com atau http://fb.me/miraahussin

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial