Sunday, 3 June 2012

Santai Sabtu bersama Daren !

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥


Harini miraa awal bangun sebab panas =.= se awal jam 4 dah bangun nak solat bercahayakan lampu emerg. Haha takde letrik doe . kayu tumbang . Then sambung tidur . Jam 7.30 bangun semula pergi goreng ayam then makan sebanyak yg mungkin mengganti tenaga yg hilang sebab sakit T^T entah knape tak pandai nak elok perut miraa yg gebu lagi bulat ni . Then dudo-dudo teman kan adi makan . tetibe tangan gatal then pergi buat sambal belacan dan makan lagi sekali . perghh kenyang ^w^

Then Daren dgn dad dy datang hantar barang . Daren stay-stay main permainan adi yg melambak . Tak pcaye yg dia takut dengan patung HULK haha then patung Mask Rider yg menawan dengan costume hitam merahnya telah Daren label kan sebagai bangla XD adoyai kesian gile . Mula-mula Daren terpikat dengan Goku’s figure . semua jenis goku adi ada dari monyet hingga lah ke Saiyan yg bermacam pesen rambut . Then miraa bagi tengok patung atok KFC yg comel , Daren terus ambil dan main . ngahaha after 10 minutes bermain , mom miraa ajak dia makan ayam goreng manis ^w^

Berselerea sungguh dia makan. Air dia minum sikit je then tak sampai 2 minit kami makan kopok Angry Bird perisa Cheese . sekali lagi Daren berasa berselera makan hahah then abg pun bangun *adik miraa yg f2* then kami semua kluaq g kaki 5. At first Daren main see-saw buaya yg berwarna hijau then adi g ubah letak skate kat bawah dan jadilah motor buaya. Dah nak pecah kat bawah buaya tu then adik guna krusi bulus buat motor . Tada ! Macam ap je Daren jerit-jerit keriangan seperti kanakanak ribena :D abg plak duduk atas skate dy then daren pun nak jugak buat .

Bila dah penat , Daren duduk sambil main atok KFC dan patung lain-lain heh . miraa sibuk slongkar almari adi then jumpa cookie monstar . pk adi dah buang rupanya dy kumpul . fyi thats not my figure yeah ? kalau nak mintak kat adi XD korang percaya tak yg Daren gelar cookie monstar as “bolitotok” ? Haha its a CICAK in bahasa and LIZARD in english . pecah perut gelak bila Daren kata itu cicak. CM ni mulut dia sentiasa ternganga dan Daren pergi gigitkan “angry bird” patung HULK tu . hahai macamacam betui dia ni.

Motor buaya :D

Moto kerusi :D

haha tengok Daren naik skate .

haha soh dudo lakang tamao nak jugak dudo depan

Membelek-belek CM yg dikata cicak

Geram tengok Domo yg tanak tutup mulot

Main teddy plak haha

Atok KFC terbalik ngahaha . Keadaan rumah yg gelap =.=

Ecewah ! Macam boss je !

CM jadi mangsa kali ini

Agaknya Daren dah penat bermain lari sana sini kat rumah miraa then diaa kata “Daren uli” in bahasa Daren mahu pulang . haha dia kata nak menyusu lat *coklat* hahai then adi hantar dia pulang .. . mainan sana sini bertempiaran miraa jugak yg kne kemas . sebek sume senang nak pegang haha . memang best kalau ada budak kecik kat rumah tak jugak senyap . Btw masa kemas ada sesuatu hilang . haha bukan atok KFC , tapi Cookie Monstar takdo . Daren bawak pulang haha minat kot dia kat CM tu

fyi , Daren banyak gunakan bahasa kadazandusun . kalau nak kencing dia akan kata “obuh” snanye sobuh . bila dia kata uncle tidak marah ? “amu odong amai?” hahaha kalau yg betulnya “amu olodong mamai?” hahaha korang jangan gelak . ini satu kelebihan untuk faham bahasa kadazan :p miraa dari kecik cakap KD tapi since atok sblh mom ninggal takde dah cakap KD . kalau korang nak miraa ajar boleh je :p okai lah tata !
Share:

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini