Friday, 22 June 2012

Testimonial: Lomo camera [ Waterproof ]

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥

[ Yellow Lomo Camera ]

Mesti ramai yg dah terima bungkusan korang kan ? Err maksud miraa , yg ada order Lomo :p Lomo miraa dan kawan-kawan miraa pun dah sampai . Dan miraa memang teruja sangat sampai memacam perkataan mengarut miraa cipta masa kat post office . Dan tadi miraa post cucpcakes untuk big bos miraa xD ahai rasa tak sabar kena kritik tak sedap . Well .....


Enough about that . Jom cakap pasal Lomo ;) Tadi masa miraa ambil kat post office , the mak cik pekerja asked is that a camera ? How much ? RM45 ?! haha nak promote tapi malu pula . The good thing about supplier miraa ni kan , dia dah sedia pasangkan filem kat dalam camera tu so korang hanya snap roll snap roll snap ! Nak kata berat , tak sangat . Tapi . Ish comel laa xD rasa nak hold je macam enfon .

[ White lomo camera without waterproof casing ]

Okay , kepada yg dah beli dan tak tahu cara nak guna meh miraa ajar *bukan pandai sangat pun* . Kay , korang dah dapat lomo kan ? Pada yg belum pasang filem korang boleh rujuk kat manual tu . Dan pada yg dah sedia kena pasang , apa yg korang perlu buat hanya klik pada button yg kat kanan bila dah fokus nak snap apa . Korang akan dengar bunyi KLIK apabila photo telah di snap . After korang snap , korang pusing kan ke kanan scroller yg ada kat bawah snap button tu . Korang pusing until alphabet kat sebelah snap button bertukar menjadi nombor. Ulang benda yg sama sehingga filem habis . Then hantar filem g kedai gmbar yg berdekatan dan poof !!! Siap lah gambar anda :D Harap korang faham apa yg miraa mengarutkan ni .

Kepada yg berminat nak dapatkan satu lomo camera ni , korang boleh lah try intai-intai kat entry miraa yg kat sini ni okay ? Anyway here's another lomo camera ;) and jangan salah faham . miraa snap gambar ni guna lappy .

[ White lomo camera with waterproof casing ]




[ Red lomo camera with waterproof casing ]

Share:

5 comments:

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini