Friday, 20 July 2012

Ramadhan’s coming . I miss her so much .



Assalamualaikum . Ramai yg tahu that Sabtu iaitu 21 HB 2012 kita akan bermula berpuasa . Wew ! Esok miraa akan tuition until 4:30PM haha sebab miraa rasa this Ramadhan miraa nak ulang kaji kat rumah . Nak habiskan jawap semua buku latihan yg baru lagi kena beli . Sejarah ada 3 set lagi belum miraa habis kan jawap . Eh ? Kenapa bukan jumaat ?! Hah tu sbenarnya persoalan yg timbul from adik-adik miraa . Dorang pelik why Friday kita bermula berpuasa . Haha semangat laa kata kan .

Adi sibuk dah tanya kat umi tahun ni dia nak minta duit raya lebih . Eleh . Dah tua Bangka pun nak duit raya juga je dik oi ? Haha miraa skg ni dah tingkatan 5 so mungkin ekonomi akan menurun . Makin tua makin takde nye duit raya =.= grr geram rasanya . Tapi yg penting , umi sentiasa bagi :3 itu yg best . Taon lepas dapat juga . From aunt tak sangat sebab taon lepas ada banyak dugaan yg menimpa keluarga miraa :’)

Bila tiba Ramadhan , miraa teringatkan arwah nenek miraa . In the middle of ramadhan , she passed away caused by HBP or know as High-Blood-Pressure . Dah ketentuan Illahi , nak buat macamana right ? Masa miraa masih kecik belum masuk tadika pun , atok miraa yg miraa call papa tua ulu passed away . Masa tu miraa budak-budak dan tak tahu apa-apa pun . Then , masa dah masuk scola rendah atok sblh dad pula meninggal dunia . Last year , nenek sblh umi yg ninggal . Miraa panggil nenek miraa tu mama .

Sampai skg bila nak pergi rumah uncle mesti miraa akan cakap kat umi “Mi sy p tempat mama dulu kejap” . The word tempat mama tidak akan pergi pun . Sejak kecil terbiasa until now diguna . Kengkadang miraa menangis bila tersebut .Keluarga miraa semua ada penyakit HBP ni . Kat sblh baba dan juga umi . sedangkan umi pun ada , ini kan baba . both ada . is it a penyakit keturunan ? Entah lah miraa bukan minat pasal perubatan pun .

Kalau miraa buat karangan ni , dah cukup perkataan . lebih 350 patah perkataan dah . haha . miraa taknak bersedih lagi . miraa nak teruskan hidup ni dan dapatkan anak-anak yg baik :’) nak anak yg soleh-soleh lagi solehah . amin . kay gais ! Have a nice ramadhan !
Share:

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini