Thursday, 25 October 2012

Rilakkuma Shopping !

Kecomelan beruang ini telah mengakibatkan miraa menyurangi Domo-Kun hahah . Hari ni lepas habis je kelas tambahan pa kat scola , kitorang sekeluarga terus straight go to KK . Apa itu KK ? Its Kota Kinabalu ler :3 Smalam mom dengan baik hatinya bagi kitorang tiga beradik duit . Gembira ? Mesti lah ! Haha bayangkan tengah bad mood , mom bagi duit . Tak ke kool ? XD adi lah yg paling gembira . But at first muka dia sangat huduh bila mom hulur RM50 . Tak bersyukur betul kan ? :D

Our fisrt destination .. emmm ap ehh nama tempat tu ? Alaa yg ada SPP tu segala :D Kat situ mom hantar dokumen-dokumen penting yg miraa tahu untuk DG41 ja haha . Then lalu kafe dia . Wahh lapar terus perut . Ap agi , blasah sekor ayam ^w^ Kat krete makan dan licin terus kontena tu hahaha lepaih tu go to CP *center point* jenjalan from ground floor to 5th floor . Haha ! adi bawak cari CD game but haram satu pun dia nak tu ada =.= c kakak ni pula sibuk tengok i-pong then dad beli kan :D ada [S] !! yg i-pong lama tu dump terus ;p

Second destination , Mega Long . Haha kool kan nama tempat tu ? Why Mega Long ? It is because the mall is Mega and Longg . Kalau nak tahu harini miraa jalan until 2nd floor j =.= why ? Criteny cenggini XD !!! Dalam 5 minit yg pertama miraa jenjalan cari kedai yg jual accessory enpon tu tapi malangnya mereka tengah ubah suai . Dengan kekecewaan yg melanda mom pula call miraa . Guess what ? Eat again haha . Mom order bakso , abang order soto , dad order mee goreng , adi order nasi ayam berempah , miraa order nasi ayam steam . Perutt full ! Then abang kata nak makan lekor . Nahh siap . Dad order lagi . Perut bbetul full . Miraa meneruskan perjalanan ^^

Sampai kat tinggat 2 tu miraa go for gadgets shopping *tak sangat* miraa beli bluetooth pnye ap entah , beli mouse , beli speaker , beli mouse pad , hahaha then miraa dah tak tahu nak beli apaso klua dari tempat tu . Adi beli so many2 PS's CD . Abang tak beli apa-2 sebab dia nak beli 'something' . Mom pun takde beli apa2 kecuali flat shoes sebab kaki mom dah sakit pakai heels haha padan muka umi :p hehe gurau-2

Third destination ... Kaison :D !!!! Hah ! Kat sini lah miraa g bedal semua Rilakkuma ! Nak beeli patung dia jugak tapi mahal T^T takut tak ckup duit . Mom ngan miraa masing2 ambil bakul . Miraa dalam 10-15 minit dah penuh :D mom ada seketul je haha . mom kata nak beli present for budak scola dy convo this 31st Oct tapi tak jadi nagahahha . So out from there . Dengan hati gembira , kat tangan banyak Rilakkuma ! XD !!! But masa ni miraa belum jumpa lagi cover Rilakkuma :'( yg haritu punya miraa dengan tak sengaja terbuang T^T !!!!!! eee ! dah laa baruuu !

Fourth and last destination ! One Place mall <3 Kat sini lah semua telah dibeli . Abang dah jumpa 'something' yg dia mahu . Apa ? Haha ... Dia dapat speakerr besar =.= besar sangat2 dan bunyi diaa sangattt nice .. Jeles sangat-2 sebab harga dia pun tak mahal sangat T^T mesti nanti dia main lagu kuat kuat ken ? Kalah laa miraa :'D dan kat sini jugak adi beli lagi CD game . Dalam 2-3 keping laa kot . Tak tahu ap kene ngan adi sampai semua CD dia nak angkut . Walhal duit dia dah habis ! :D hahaha kecian . yg paling menggembirakan , kat sini miraa jumpa kover Rilakkuma ! XD !! hehehe !! 

After a day kat luar wif family , kitorang pun pulang . Sedar tak sedar dah malam . Miraa pun baru mandi . Now nak masuk tido . Tak lama lagi SPM . Wish me good luck dan saya doa kan mereka yg ambil SPM tahun ini pun lulus dengan cemerlang dan dapat A banyak-banyak . Amin .. Hee ... Assalamualaikum!
Share:

1 comment:

  1. wahhh comelnyaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. semua rilakkuma, eee geramnyaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini