BISNES ORANG LAIN TAKDE PUN MACAM NI !!!

Views
I don't know where did I go wrong sampai SOME customers tak berhati perut dan tak takut dengan dosa nak menipu saya . Saya belum ada lagi menipu korang kalau berkenaan dengan duit dan bisnes ni . Okay cukup . Saya tahu bila saya post macam ni orang akan bercakap buruk tentang saya dan say YAKIN sangat cust yg tidak bertanggungjawab tu akan TURUT ikut serta dalam menjatuhkan saya dengan entri-entrinya nanti . Kalau dulu saya menjadi terlalu strict korang komplen sebab saya tak tahu melayan cust , now saya bercakap formal pun korang still ... GRR !

Saya tengok bisnes orang lain takde pun ada masalah dalam pembayaran-pembayaran semua . Dan saya tak tahu adakah disebabkan saya terlalu MEMANJAKAN cust saya sehingga mereka naik kepala dan menipu tentang tu . Fyi saya masih dibawah 18thn dan belum layak nak apply online banking . So its clear that not 24hour saya boleh check baki bank . I even make few more accounts where I can keep my own money dan yg BSN serta MAYBANK sy gunakan untuk blogshop sahaja . Saya akan kosongkan setiap kali ada tempahan dan baki below RM10 . Melalui cara tu saya tak keliiru dengan duit saya dan duit cust . So just imagine macamana saya nak percaya that you've banked in to my account number ?

Jelas sekali yg SOME of them salah masukkan no akaun . "Bagai ibu ketam mengajar anaknya berjalan lurus" . Before nak maki hamun saying that saya makan duit haram tolong lah berfikir dulu . Saya nak tanya korang , kalau nums akaun saya 123456 tapi orang tu pergi bank in ke 654321 dan masih berkeras cakap yg dia dah bank in ke akaun saya itu wajar kah ? Saya mungkin dianggap bodoh tapi saya bukan buta . Mata saya masih terang dan lebih terang bila saya pakai spek mata . Saya mohon sangat untuk korang double check nums akaun yg korang nak bank in dan pastikan NUR AMIRA ATIRA BINTI HUSSIN tu keluar kat screen ATM . Dan jangan lah korang buang resit bank in tu . One more thing , korang gunalah kaunter untuk bank in ikut jumlah yg korang kena bayar dan lebih SELAMAT korang bank in melalui cara tu . Professional yg tolong buatkan dan lebih meyakinkan berbanding korang nak hantar bank in resit yg palsu .

Kepada yg buat online transfer , korang masukkan email miraa supaya miraa boleh trust sikit . Not once but TWICE orang screen snap transaction dia kat miraa but what I noticed is that date serta no. ruj dia sebijik sama . How on earth should I trust that ? Its better to give machine to tell me :) miraahussin@gmail.com guna email tu untuk  korang masukkan kemana-mana lah untuk bank tu hantar message kat miraa . 

DO NOT 100% trust your FRIEND to do the bank in job [!] By now more than 6 people said their FRIEND(s) do it for them and what do they get? NOTHING . I hate cheaters and I hate to go DOWN . I'm here to sell goods not to pay goods for others . When I said there isn't , I mean what I said . Dan selepas ini setiap kali saya g update akaun saya akan snap gambar kalau korang masih berkeras . Saya berniaga untuk mendapatkan duit bukan berniaga untuk membayar ganti rugi dan korang bersuka ria . Saya tahu mesti lepas ni korang akan UNLIKE page saya dan akan marah-marah saya . Tapi sampai bila saya perlu sembunyikan perasaan dan perbuatan SESETENGAH cust yg berperangai sedemikian ? :) Kalau korang kne buat macam tu apa perasaan korang ? Bukan ke sakit hati ? Tanya diri korang dulu apa perasaan korang kalau korang berada ditempat miraa . Sekian 

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

6 comments:

  1. haa.. memang teruk kalau dapat cust camtu.. :)
    Sabar jelah yg dpt dilakukan.. nk buat cmne lgi kan .. :)

    ReplyDelete
  2. takpe, ade hikmah disebalik semua ni :D

    ReplyDelete
  3. adat meniaga memanglah macam tu. semua tu hanyalah dugaan. dalam perniagaan siapa yang tak pernah kena tipu, cuma bila dah kena sekali lain kali kita perlu lebih berhati-hati

    ReplyDelete
  4. yup.lebih baik buat kt kaunter dr mesin..sabar ye dik..adat meniaga

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini