Jana pendapatan sebanyak RM90 sehari ! #sayelettew

Views

Fulamak ! Best siot ! Ngahaaa anda mungkin akan terus membaca entry ini kerana anda terpikat dengan tajuk tersebut . Am I right ? :p haha ini bukan cobaan . ini betul betul betul XD ! Kay first of all nak cakap thank you mommy , thank you daddy :p

My Sunday is filed wif busy-ness business . Bangun se-awal jam 6.30 pagi bersiap sedia nak bertolak . pergi mane ? opkos lah menjual ngahaha ~ pagi tadi a bit hujan dan terpaksa korbankan muka comel ni *puih lah!* untuk merentasi sungai aiceh ! melampau-lampau :D actually lalu jalan raya ja tanpa paying dan straight pergi kedai utk beli klip . then susun sume D-d-durian kat kem .

Banyaaaak tauuu durian yg dah dalam pek . kat sini panggil “tapau” dan yg paling best semua RM5 . orang yg paling untung ialah orang yg dapat Durian paling banyak dalam tu . macam gunung je mom simpan . from 11AM to 4.30PM mom punye keje menapaaauu syak haha dan miraa suka orang beli banyak-banyak :3 last tapau kene jual RM5 for two pieces keh3 . dah nak pulang and at 5.30PM sampai lah kat rumah ..

After makan , mandi dan rehat2 , mom and dad kira duit . uishh banyak jugak rupanya :D modal sebanyak RM***.00 digunakan dan untung pula 2/3 daripada modal tu . fuhhh siuk eh ! Haha dan masa awal 1-2PM tu dad ada bg RM50 for tomorrows pocket money $u$ !! hehek then masa kira2 duit tadip mom bagi RM20 . Patuw lupa masa kat kedai dad ada lagi bagi duit utk beli itu ini . baki miraa punye dan jadilah RM91.10 haha yay best !

As a conclusion , lebih seronok bila bekerja dengan family sendiri . haha ! so esok miraa habiskan duit , the next day pula miraa buad duit lagi semula :D jangan marah-marah bah kawan . saya tau kau jelos . haha mari lah ikut saya jual itu durian . hahahaha nah kau kuar sabah 

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

4 comments:

  1. assalaamualaikum. suka bila dapat duit ye,, hehe.. dapatkan free domain by joining this ga. free domain for all participants. no winners will be selected. all will get!!! :D

    mujadafewa.blogspot.com/2012/12/giveaway-free-domain-for-all.html

    ReplyDelete
  2. hmmmm...jelez ni..
    nak ikot jugak!!

    ReplyDelete
  3. Mira, saya dah tekan semua iklan chirpchirp awak,serius.harap awak pun boleh tekan iklan-iklan di blog saya :)

    sama-sama kita support each other kan :)

    cahayashakira.blogspot.com

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini