Jangan taksubkan benda free.

Views
Assalamualaikum . Mungkin ada lagi yg tak tahu tentang spam segala benda alah ni . Ada yg nak dapatkan earning untuk berbagai-bagai ...err tah tak tahu , syarikat kot orang gelar dengan cara menipu . Ada yg buat spam kat facebook , twitter dan yg paling banyak kat emel . Yg jarang bukak emel tu memang lah tak akan termakan umpan si pemberi link . Miraa harap korang bukan salah seorang daripada orang ni ye?

Kalau nak tahu , dm twitter miraa penuh dengan dm-dm spam . Kat group-group pula dah tersebar meluas tentang fake things . Yela orang yg suka benda percuma ni tak akan fikir dengan panjang dan terus je klik . Kalau dulu penuh facebook dengan link mengarut pasal sex tape artis-artis terkenal .  Hek eleh . Macam miraa tak tau kan siape yg klik ? Kalau korang klik , link tu akan terus tersebar lagi dan nama korang yg ada . Bermakna korang lah yg tengok walhal link tu bukan betul pun . So nampak tak permainan disitu ? Dan ada juga yg letak link kat chatbox dan tulis lah ayat berbagai untuk tarik orang tekan link tu .  Ini contoh-contoh yang ada dan sempat miraa screen snap .

Moral of the story , korang jangan lah mudah terpedaya dengan benda-benda macam ni . Orang akan berfikiran buruk kat korang bile korang tekan link yg ada unsur-unsur lucah dan label korang ni jenis macamana . Bukan tu je , jangan terpedaya langsung dengan tawaran-tawaran percuma melainkan datang daripada page ataupun laman web yg rasmi . Kalau kat blog ni selalu buat ga dan contest . So tak heran ;) tapi korang kene juga berfikir . Tak kan korang tak dapat rasakan sesuatu yg pelik bila ramai yg gunakan ayat sama untuk dapat kan sesuatu tu ? think wisely and do right . Saya Miraa Hussin , melaporkan diri ihihi ! xD kbai dah banyak mengarut dah ni

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

4 comments:

  1. Kak Miraa, Kak Miraa tahu tak macam mana nak elakkan spam ni? Haritu, kawan Lea dengan mama Lea kena spam. Macam mana nak elakkan eh? Kak Miraa tahu tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. no specific way pun :3 but just elakkan untuk tertipu dengan link2 yg mcm triks dapat topup tu

      Delete
  2. Haritu tertipu dengan topup tu, hm.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini