Monday, 11 March 2013

Memandu : My first tiang . HAHA !


Assalamualaikum . Hah … miraa penat tadi lepas pegi blaja xD ! Awal pagi lagi kene kejut . Kul 7.34 pagi tutor sampai dengan krete Viva dia yg ada pelekat L . Alalala haha . Mom and dad nak jalan jugak so miraa pula pegi blaja . Then tutor kata “mau bawa dari sini?” oh my god == is it a joke ? Jalan raya sebenar ? omg omg ! Tapi bila lagi berpeluang kan nak bawak ? :p ehe so about 3 or 4 km me drive kat kawasan Benoni . Yay . Haha . Then terus masuk ke litar Andus . Fes dia aja cara parking .

People said that practice makes perfect , but tak sama dengan jiwa miraa ni . Percubaan pertama dapat je masuk parking .  Perfect . Haha then second and so on tak ok . Tetibe tempat yg miraa blatih tu ada orang guna == terpaksa merayau kat tempat lain . Practice tukar gear dan kawal clch  hahhaha . Jujur , lebih 10 kali enjin mati haha . Patuw tutor kata kne pegi Nagapas ambil orang . Oh my gosh ==! Lagi sekali menempuh perjalanan kat jalan raya ? haha then masuk kawasan perumahan . Yey! Haha miraa tak pandai nak buat u turn lg . So jalan keluar ? Haha reverse sepanjang jalan xD patut lah dia tak suruh masuk dendalam haha then pegi alek Andus . Pusing litar dalam 20 minit dan jumpa spot parking lagi . Takde orang :3 hehe dan disitu jugak lah tiang yg pertama jatuh ==! Dari hari masuk bengkel tak pernah pun ada jatuh . Boleh pula tadi jatuh ! haha malu malu malu . Then blah dari situ main lagi kat area selekoh . Wait wait wait . Main ? XD !! After that masuk lagi skali untuk cuba park . Tutor pun dah datang and yes ! Berjaya xD hihik then dad call kte dorang ada kat area post office and once again dia suh miraa yg drive == Isk ! Mse tu dah banyak krete tp masih brnasib baik sbb miraa bjaye klua dari simpang xD ! Tapi tadi kat bulatan , hampir langgar tiang hahahha then bulatan kedua pun lupa pasang signal xD ! bulatan ketiga lupa perlahankan krete . Nasib baik bulatan akhir tu takde masalah xD hehehe !

Hahh . Memang memandu ni menyeronokkan xD tapi kadang-kadang menakutkan . Miraa dah boleh kawal kelajuan :B 60km/j ehhejkk kelajuan yg ideal la tu kan ? haha mata tak henti tengok meter . Bila ada krte nak memotong , situ lah miraa kurangkan g 50 hahah kalau korang dudo dalam krete ni , mesti korang nangis XD okay that’s all . Haha doa kan lah miraa lulus nanti ujian JPJ hahaha
Share:

1 comment:

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini