Pra-University | Kejar minat atau kemudahan?!

Views

Assalamualaikum . Hwaaa terlalu lama menyepi sehinggakan blog kesayangan ku ini tidak dimanjakan . Ahaa . Mempunyai masalah ‘mentol’ sebentar . Bangun pagi seawal pukul 10 suku . Hoi ! Awal kan ? Hah . Ini lah budak yg tak berkerja buat . Eskiusme ? Miraa ada kerja okay . Menjaga lemak . Kay , awak jeles latu sebab takde :b awak kene pergi scola sebab awak budak scola .

Bercakap mengenai tu kan , ada lagi 5 hari kan untuk bekas calon SPM 2012 menunggu keputusan keluar ? Rasa takut tak ? Rasa gentar tak ? Rasa hebat tak ? Hah semua jawapan awak tu bohong . Haha . Mustahil seorang yg bakal menerima keputusan SPMnya akan berasa tenang pada masa ini . SPM itu penentu masa depan . Penentu awak akan makan nasi atau pasir kelak xD yeaayhhh . Bila tak difikir , benda ni tak aka nada rasa . Tapi bila disebut-sebut , satu perasaan yg lain macam akan muncul kat dalam hati ni . Ecewah .  Beribu .. err silap . Berpuluh ribu pengguna fesbuk kian sibuk meng-update pasal ni . Ha ah betul kau . Tak tipu ni xB good luck gais ! Wish me luck too ;’)

Masing-masing akan pergi ke arah yg berbeza nanti , masuk ipt , masuk itu masuk ini dan juga Pra-U . Ohoi . Tak pernah sekali pun pernah terfikir akan kemasukan ke Pra-U atau lebih mesra dengan panggilan ‘tingkatan enam’ aha . Siyes since fom 1 tak pernah bercadang untuk masuk . Tapi bila diceramah oleh mom , baik juga masuk . Tapi ada kekeliruan sikit . Minat atau kemudahan ? Tertarik dengan pelajaran yg ada kat SMK Datuk Peter M . Tapi perjalanan dari rumah ke situ ambil masa selama sejam lebih . SMK Majakir pula takde yg miraa nak tapi kalau kat situ , dekat je dan boleh pandu krete sendiri bila g scola . Tapi kalau dapat masuk ke ipt lagi best . Heh . Adui lagi 5 hari tapi berbagai perasaan yg muncul . Susah untuk diterangkan . Boleh dikatakan seperti Astro , “Macam-macam ada” . Ahaaa .  

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

2 comments:

  1. Kalau nak masuk pra-U yang dekat IPTA pun ada jugak, under UiTM. Belajar untuk satu sem, then sem depan boleh masuk diploma yang kita minta terus dekat UiTM :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke ? umm miraa minat but tah lah tatau kalau ada yg miraa nak tu ditawarkan kat sinih ...

      Delete

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini