Tuesday, 30 April 2013

Akhirnya! Dapat leseng! #belated

Assalamualaikum . Memang agak aneh lah jugak dah lama baru nak menaip pasal ni . Hihik . Miraa terbaca entry Alia pasai lesen so miraa pun belum ada pulak tulis menulis pasai tu . Nak jugak den menaip . Huhu . Mereka yg Follow instagram miraa mungkin tahu kegembiraan miraa ni . Okay masa tu pagi . HAHA . Dan miraa bangun awal dan makan . Makan roti . Sebab takut je nak ambil test JPJ . Seminggu sebelum test JPJ ni my tutor yg bawak g litar untuk latihan sambil tunggu QTI tu . Naik bukit ? Ye miraa buat . Tapi masa latihan tu miraa tak dapat pun lepas T.T sedihh weh den ni . Lepas tu ambil itu ini bayar itu ini dan beli Cincau sambil tunggu nama kena panggil . Pakai tali pinggang keledar dan mula naik bukit . Aik ? Dapat pulak . Hahaha . Lepas tu buat parking dan tiga penjuru . Alhamdulillah dapat . Aisemen tiada kandas-kandas lagi . Mula gembira tapi lama-lama hilang . Keluar lah konon g jalan raya . Masa buat U turn kat bulatan tu boleh pulak miraa nak langgar tiang hahaha . Boom kau kena tolak lagi markah . jadilah pulak 18/20 . Hoi aku tak nak T.T dan masa tu tak tahu apa-apa . miraa tanya tutor lulus atau gagal ? Dia kata gagal . Haha dem je . tapi dia suh nanti datang on bla bla bla sebab ada lagi satu kelas . Ceh . ahha

Tapi malangnya , tutor miraa masuk hospital sebab dia nak dibedah . Aduih sejuk terus kaki ni . Pastuw pegi tanya kalau ada nama miraa untuk 15 April untuk JPJ test , dan Alhamdulillah ada pulak nama den . Lepas tu masa nak buat test tu kan kan kan . Ada budak yg bukak bonet xD haha masa ni buah hati miraa ada quiz/test kat situ tapi hepy sangat dapat text dia . Miraa dapat number doblas . Aum . Huhuk . Mula-mula kene cuci telinga . Pastuw miraa kuar pergi beli kasut . Haha boleh pulak miraa pakai kasut tinggi . Hebat hebat . Then sampai kat situ semula , miraa beli 100plus . yum yum . Then duduk tunggu kne panggil . 
Naik bukit miraa dapat buat jugak . 

HUHU dan senyum-senyum kambing sambil duduk kat pondok menunggu . Then miraa menghayal . Tak sedar nombor kne panggil untuk buat parking . Last-last nama penuh kne sebut . wakak . malu den . Buat parking dan 3 penjuru alhamdulillah lepas jugak . Finally masuk bilik menunggu lagi yg sejukkk . Wee ~ Gumbira . Beli Pepsi lagi . Ahhh ... Like a boss . Then pergi depan tengok miraa dapat laluan apa . Then nampak B . Oh ke mana tu ? Ke Benoni ==' dem ada sekolah kat situ ! tasukaaaaaaaa ! akibat stress , miraa bukak game lumba kereta . Wow nombor satu ! hahaha . Pastuw tunggu tunggu dan ttunggu . Wahh abang encem . Hahaha lol . Okay lah keluar ke jalan raya tadak masalah .

Sampai je kawasan bulatan , dia kata "guna laluan C" . Wait a minute ==' dimanakah? Dan teringat apa Helmi kata . hahaha ! Untung den ! Pusing je kat bulatan hahahahha ! Alhamdulillah . Huhuk tapi ada lori besar tu gilo -- tak bagi signal sukati mabapak dia je kuar ! Takut jugak dia haha . Hilang hensem dia terus . Dan sampai je kat tempat tadi , dia bagi 19/20 . Wuwu T.T memang susah ke nak dapat markah penuh ? Huhuk masuk ke benda tu entah apa nama dan ambil semua borang-borangan . Masuk kereta dan uncle senyum . haha . text dad dah dapat , dad kata Alhamdulillah . hihik . Then keesokan harinya miraa ngan dad g buat lesen P . HAHA muka den huduh tul . Wee ! Okay miraa menaip tak sekemas Alia xD !!! Ok bai .
Share:

4 comments:

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini