Friday, 26 April 2013

Tutorial: Cara letak Like box Facebook di blog

Assalamualaikum . Rupanya belum ada ter-publish pasal buat kotak like facebook macam yg kat tepi blog miraa . So my mission today nak buat ni . Ahh crap . Im so screwed ! Haha . Okay jangan buang masa .
1. Login facebook dan masuk SINI .
2. Masukkan link page korang kat situ . Ikut yg dalam gambar .
3. Done ? Okay adjust lah sendiri width dan height box tu ikut dengan keadaan blog korang .
4. Now masukkan kat blog . Korang pergi Layout/Page Elements dan Add Gadget , HTML/JavaScript .
5. Tekan button GET CODE
6. Korang tekan yg miraa letak anak panah tu dan copy semua code tu . Then paste kat step ke 4 tu .
7. Save dan siap .

Hope korang faham apa yg miraa merepek ni . Hohoho .
Share:

8 comments:

  1. thx! it's very useful..thx again ~^_^~

    ReplyDelete
  2. tq 4 info..rajin2 meh la lawat blog kami..cuci2 mata http://u-beautyshop.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. thank you utk tutorial ni. rajin2 kang singgah la. :)

    ReplyDelete
  4. Terima kasih. Sangat bermanfaat untuk newbies macam saya ^_^V

    ReplyDelete
  5. Terima kasih atas perkongsian ini. Saya masih lagi baru dalam bidang blogger ni. Harap beri sokongan pada saya. Ini blog saya: http://apixpotter.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. tq byk membantu...skali bt je dh trus dpt....

    ReplyDelete
  7. naper tak kuar cik mira, huuhu

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini