Wednesday, 17 April 2013

Tutorial: Pasang/tukar cursor dalam blog.

Assalamualaikum . Memang dah banyak yg tahu pasal ni . Tapi mesti ada lagi yg tak tahu . Apa itu cursor ?  Dalam pengkomputeran, kursor merupakan petunjuk yang digunakan untuk menunjukkan kedudukan pada monitor komputer atau peranti paparan yang lain yang akan bertindak balas terhadap input dari input teks atau peranti menunjuk. Berkelip kursor teks boleh dirujuk sebagai tanda sisipan dalam beberapa kes, seperti tanda sisipan melayari. Kursor tetikus boleh dirujuk sebagai penunjuk, oleh kerana itu bentuk arrow pada beberapa sistem.

Hahaha copy dari dia je . Hoho okay ini cara nak masukkan/tukar . Mula-mula korang ikut macam yg dalam gambar ni tunjukkan . 
Dah masuk dan tekan yg step ke dua tu , korang boleh pilih cursor kat Freebies section blog saya ni atau pun dapatkan dari cursor4u je . Tekan sini untuk freebies, kemudian korang copy lah code yg ada tu dan paste kat ruangan HTML tadi . Dah siap , korang boleh save dan tengok blog korang . Huhu dah bertukarkan ? Heheh . Hope pada yg newbies akan faham apa yg miraa bebelkan ni == 
Share:

2 comments:

  1. Salam...Mira...
    Macam mana nak add kat blog money maker nuffnang churpchurp yang mcm kat blog mira tu

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini