Saturday, 25 May 2013

Diploma Teknologi Maklumat (Rangkaian)

Assalamualaikum . Yesterday update entry sebab dapat masuk ke Politeknik . Hari ni post entry tentang kos yg akan miraa ambil . Actually miraa nak programming (Pengaturcaraan) tapi kawan miraa si Aini fulak yg dapat . Uhum uhum uhum . Boleh tak nak bertukar dengan dia tu ? Penempatan belum tahu lagi dan harap-harap kat semenanjung sebab sana ada sdre yg boleh tolong hihik . Kat sana ada my aunt , my cousin and hehehehehehehehehehe hahaha . So memang senang . Kalau kat Sarawak ni susah sikit sebab cousin memang ada jugak kat sana tapi dia mungkin kat area lain so mungkin susah sikit untuk miraa mintak tunjuk jalan .
 
Malam semalam pun dah buat sikit research about this . Sebelum ni sekadar skimming je . Then bila ditawarkan itu , mendalam pula miraa pekse heiehehieiei . Dan some of people miraa tanya kata memang okay tapi more to techical apa benda tu semua . So takpe lah . Miraa minat miraa boleh lah tu muncungkan mulut kalau tak faham . Tak an lah tak ada yg miraa boleh tanya lagi kan ? Kalau dulu ICT kat f4f5 miraa okay dengan assignment . Tapi tak tahu pula kali ini akan sama atau tidak . Tapi mana ada benda yg senang kat dunia ni . Korek hidung ? Eh susah ok nak korek haha .
 

So after this tunggu lagi kat mana miraa dibuang . Hehek . Btw miraa ada laptop baruu woo hahaha i5 gitu . Jello terus adik miraa yg dua orang tu  . Siap pergi check memroy graphic ke apa tu semua dan ternganga mereka xD adik miraa yg Amirul tu dalam 200 lebih , adik miraa yg Amir pula dalam 500 lebih . Tapi miraa ? Hahaha 1760 amek kau . Angka dorang gabung pun takleh kalah kan miraa hahaha . So kesian lah notebook bilu bilu tuuu ToT akan kurang dah digunakan . Hehe . Both Acer . Biar lah lama , asalkan senang . Masa pergi kedai tu kan , boleh pula semua Windows8? Hok aloh . Dah lah taley read CD . Haha okay akhirnya baba saya yg baik hati sanggup pergi ke Megalong Penampang untuk beli kan satu-satunya anak perempuan baba ni laptop :3 haha umi pun ada ikut . Umi pun memang suh cari Windows7 . Huhu. Umi dan baba support miraa in this kos . So miraa harap miraa tak akan mengecewakan mom and dad X’) lepas ni semakin kurang lah ni kan miraa online ? huhu kesian kesian . Tapi takpe . Untuk masa depan yg cerah saya sanggup buat apa sahaja . Ehhheeww xD

Jom derma :-)
       
Terima kasih ;*
Share:

10 comments:

  1. sama la..Iyraa pown ambik kos teknologi maklumat (rangkaian)..tpi skrg dh nk masuk sem 5..

    ReplyDelete
  2. Nanti bila dah tahu dapat poli mana, bitahu syaa taw! erk, maksudnya update blog! Heehe

    ReplyDelete
  3. wahhh, dpt lappy baru sya pun jeles skali. hhahaha.

    ReplyDelete
  4. Akak Mintak Poli Masa bila Sebelum SPM (guna result percubaan) or Selepas result SPM keluar ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebelum . dy tak mintak result spm o trial utk ni .

      Delete
    2. Masa Bila Boleh mintak ? mean bulan berapa tawaran neh keluar? hehe

      Delete
  5. saya pon baru dpt , tapikan kita dulu sains stream , bukan ict , agak2 nnti boleh tak saya bawak? tapi mmg minat ngan programming n networking ^^

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini