Wednesday, 31 July 2013

Jom tukar ~

Jom exchange ~
1. Klik iklan saya sampai habis loading
2. Tinggalkan link iklan anda diruangan komen


Clear cookies & cache tau :) Jangan tipu-tipu .. Hihi .

Thursday, 25 July 2013

Tutorial: Daftar Says

Assalamualaikum . Nampak kan email kat atas ni ? Well , ini duit daripada Says yg miraa kumpul . Haha . Says ni satu advertising company jugak macam churp churp . hihi sorry to say but , miraa lebih suka says berbanding churp churp sebab cashout laju je . Tak sampai pun seminggu , duit dah masuk kat akaun bank . Kalau churp-churp nak kene urus check agi . Payah dol . Okay pada yg nk duit daripada says , boleh lah DAFTAR KAT SINI

Wednesday, 24 July 2013

Alhamdulillah

Assalamualaikum . Alhamdulillah dah masuk dua minggu kita berpuasa hihi . Miraa akan pulang Sabah on this 4th of August . Wahahaha ! Gembira sangat okay xD tapi miraa belum agi beli kek Sarawak . Ye lah kan , kite dok jao sini mesti lah bawak something yg yummy untuk raya . Haha . Dah membisu lama , baru sekarang update blog apa cer ? Hehe lappy ada prob . Akak Hanis tolong bawak jumpa kawan , jumpa orang kat cc semua tapi tadaq tau apa masalah laptop ni . Alhamdulillah aru je tadi miraa klik klik klik klik eh eh ? Dapat ? ahaha tu la hal nye terus update ni . Btw maafkan miraa kalau miraa ada buat salah . Actually banyak pun salah miraa ni :) Ada masa nanti , ana update lagi . Assalamualaikum ~

Wednesday, 17 July 2013

Apa?

Dah berminggu dah blog kosong . Berbulan dah kenal dengan classmate . Most of them dah tahu nama masing-masing dan asal dari mana . Some of them begini , dan some of the begitu . Masing-masing ada blablabla . Haha mengantuknyaaaa ! Okay rasa bosan bila takde kerja ni . Cuti raya dah nak dekat . Haha padahal lama lagi . Tapi ... Aih apa aku merepek ni =,= hahahahaha

Sunday, 14 July 2013

Gelombang sibuk


Assalamualaikum . Tak pernah ku sangka hidup jauh di perantauan untuk belajar amat memenatkan . Haha ada jugak lah sikit perasaan menyesal sebab tinggalkan Pra-Uni pada mulanya . Tapi bila review alek feedback mem kat fesbuk . Bersyukur sangat terus . Haha . Miraa kan amek pasal sejarah dunia . ohemjih . Sejarah tingkatan 3,5 pun hampir kantoi apa lagi yg pra-u . Hahhaa . Minggu pertama masa mula kuliah semua nya smooth . But bila kerja dan yg lain mula sampai . hahaha rasa nak nangis pun ada . Minggu lepas lah kut yg paling menakutkan . Buat pasal plug-in , then kuiz dan kuiz lepas tu masuk kelas 1 citizen . next mornin siapkan portfolio 1c . dan petangnya exam 1c . haha dan yg lagi hebat , boleh lak kantoi . ahhaha . nonsense betul . haih apa entah nak jadi kat kau ni miraa . ahhaha .

Last night lak waktu berbuka puasa , kitorang celebrate birthday Amoi . Hihihik . "sweet gitu lorh" hahahha abang amoi belikan dia kek . Dua lak tuh .wahhhh . Kitorang sambut kat kafe serba ringkas takde nye nak baling-baling benda bebukan . hahah . ada Farhan , Nik , Andi , Sue , Am , Aizat , Nizar , Nizam , Feira , Nur , and Amoi ngan abang dia Safwan . elelele gelak je kitorang masa tu . Haha . Memang happy lah xD then after habis , miraa ngan sue tengok Ryan Higa . Kat enset je lah . hahaha rasa macam lolololol xD gelak tak ingat dunia . Hahaha .

eh eh rasanya saya ni mengigau T,T hari ni bukan sabtu . harini ahad . hwa hwa hwa tadak rehat lah ni T,T kbai nak uruskan benda lain dan lain lagi . mana lagi nak siapkan blog . dah lah av5 tu tanak tenet . terpaksa guna aoh alek . tu pun nasib baik miraa bawak . kalau tinggalkan je kat sabah ? haha tak buat kerja lah jawabnya . anyway selamat berpuasa . hihik takde lah cakap selama ni . muhehehehe . kbai .

Saturday, 13 July 2013

Jenayah Siber



Memahami jenayah Siber
Jenayah Siber juga dikanali sebagai jenayah komputer, jenayah digital, e-jenay dan jenayah elektronik; kesemuanya menunjukkan bahawa jenayah dilakukan melalui penggunaan teknologi untuk menakut-nakutkan orang ramai, melakukan penipuan atau pmencuri maklumat berharga.

Contoh Jenayah Siber
  • Penipuan Perbankan dalam talian
  • kekasaran
  • Pelanggaran Harta Intelektual
  • Pencerobohan

http://3.bp.blogspot.com/-zw2RkehPYPs/T3Rh0kVj4YI/AAAAAAAABzY/2WSp_tWtz7E/s320/Logo_1Citizen.png
Credit:

Principles of Proper Sitting : In front of computer

We might think this is nothing and not important.
But these little things actually can cause many bad things to happen. Here are some of do and don't that can guide you for proper sitting in front of your computer


http://www.weizmann.ac.il/safety/images/ProperSitting_eng.jpg 
This is also my portfolio submission for

Thursday, 11 July 2013

Busy dan...

Assalamualaikum. Yeah berkurun dah tak update blog. Mesty korang benci dah masuk blog ni dan bencikan miraa. Apa boleh buat. Miraa tak dapat nak halang apa yg berlaku. Line miraa kat sini sgt awesome. Tak pernah lagi miraa miss update blog sebelum ni dan boleh pulak tetibe taley bukak blogger kat laptop. Kaahhhkkk tuih betul. Miraa skg ni memang lah dudo kat Sarawak. Tapi masih sik pandai klaka bahasa sitok. Hahahahha so jangan lah ckp or tanya miraa in sarawak k?  Ada pulak kang pang. Hihihihi.

Miraa busy sehinggakan blog orang masih byk yg tertunda. Kalau boleh nak refund. Tapi drg masih nak miraa buat. Maafkan saya :'( lelagi yg ada kerja kat blog tu. Memang betul2 susah. Miraa tak tahu knpe laptop ni tak nak makan line. Wifi tanak, broadband taknak. Eee menyusahkan betul lah. Tapi happy gak ah sebab harini dapat banyak sikit bintang utk mini project. hihihi. My team is the greatest. Cewah. Hahaha.

Okay lah. Nak pergi siap sedia mandi and all sebelum berbuka puasa. Kbai.

Thursday, 4 July 2013

Exchange lagi nak ?

Assalamualaikum . Hihi alhamdulillah miraa dah selesai klik semua link orang yg sudi join segmen tu . Ni hah . Nak exchange lagi sik ?? Hahah dah ada sikit-sikit bunyi Sarawak xD adododoi . ahhaha . btw segmen tu bukan ada pemenang so jangan silap . Macam yg saya mention , mana ada pun pemenang atau hadiah kan ? So kepada sesiapa yg nak exchange , ni link miraa . kalau nak , sila tinggalkan link korang jugak :)


*Auto-publish post*

Monday, 1 July 2013

Segmen Exchange Earning

Assalamualaikum . Miraa ada dua hari free dan 10am Isnin ni dah mula busy semula . Well tak tahu lah nak buat apa kan selain buat kerja . Miraa pun dah lama tak main klik-klik iklan . Kepada yg nak join tu korang wajib copy code kat kotak ni dan paste kat entry korang . Tak susah pun kan ?

                                  Follow www.MiraaHussin.com . Tekan button Join This Site
                                  Kemudian tekan button ni .
                                  Dan yg terrrrpenting , wajib klik semua ni :      
                                  Tag 2 orang kawan korang
                                  Paste entry korang kat ruangan komen
Fyi , miraa akan klik jugak link korang tuuu ~ Kan namanya exchange earning ? Hahaha .

Cara paste code kat entry
1. Klik HTML
2. Paste code kat ruangan entry
3. Publish entry tu
*Sebelum publish, tekan Compose dan masukkan link iklan korang*
Tamat: 1 Julai 2013 // 9pagi