Thursday, 31 October 2013

Flight hari-hari | Interview | Cuti Sem

Assalamualaikum .
(Muka penat masa kat airport)

Hoho ! Alhamdulillah dapat juga edit blog usang ni . Last Tuesday was my SPA interview . Its pretty good . Orang kedua masuk bilik penemuduga . Nasib baik dapat yg tak garang , heher ~ Jawap selambe ja denga senyuman . Before that day , I have a really really really tiring trip . On Monday at 2-4.30pm I got paper . Well , masa habis tu naik ke bilik tukar baju dan makan . Pukul 5pm taxi datang dan saya bertolak ke lapangan terbang . Flight pukul 11pm tapi saya datang awal . Nanti asrama tak nak bagi keluar pulak kan ? Sesudah kat airport , pasang laptop tengok chipmunk 3. Heher . Betry enpon mati masa nak masuk kapal. Sampai je Sabah, tunggu sambil teridur-tidur . Tunggu Ust. Hisyam ngan Sir Mezlan jemput. Mom said taxi kalau malam kat sana bahaya. So, sampai je asrama hosp tu terus tidur. SANGAT ngantuk. Sampai sana dalam 2am. Tapi dapat tidur pada pukul 3am. 

The next morning, at 5am mom call to get ready. At 6.30am taxi sampai then saya pergi ke putrajaya utk ditemuduga. Heyo jumpa kawan baru tapi tatau nama haha. Dia orang pertama masuk , next saya. After that, from blok A ke B dan akhirnya keluar lah saya pergi mencari taxi. Direct ke hosp. dan naik ke tingkat 6 jumpa dad~ Wihiih ! Baba saya kuat ! Tak lemah ! hoho ... Bercerita-cerita dan cerita ... Bagi dad jus lobak... then stay jap ... Dalam pukul 10.58am sy turun ke bilik kemas-kemas... Salam baba , then hug and kiss umi.. Hehek :p gelak sebab esok pun balik juga haha. So there I go, pergi panggil both adik kata kaka dah nak balik Kuching alek. Salam salam dan off I go with another taxi. Sesudah sampai airport, makan . Semalaman tak makan . Laju-laju je makan . Haha. So g departure hall dan tertidur ... Tersangat pening .. Dalam kapal pun tidoo.. Sampai Kuching, naik taxi lagi sekali pergi ke poli. Haih . Naik tangga agi ke aras 4 dan sampai, terus baring.
At night, kemas barang dalam bakul. Bengang jap sebab stor penyimpanan tutup. Call msg sana sini lambat respon. Then call abg Mizan, terus je. Thank youu sangat-sangat... Bermati-matian kitorang bedua dengan roomate angkat barang . Hahah . Kalau ringan takpe . Ni maybe lebih 20 kilo kot 1 bakul . Terutamanya bakul miraa. Even roommate pun muat k masuk hahaha . Haha. Then pergi koopmart , naik bilik. Makan ayam . K tarik tilam turun kat bawah dan tido . Sangat penat lol . Haha esok bangun tengok lupa cas enset . Bagus betul . G mandi , susun dan muatkan beg. Dan lagi kami turun ke bawah . Beg roommate berat lol. Haha . Dan naik semula rehat jap dan 7.30am turun gerak turun nak g exam. Hebat saya ni tak ulangkaji. Haha but thank god lah papar Programming tu tak sesusah test . Habis je paper, g pejabat peyelia check out. Taxi datang dan saya tidur dalam kereta . Hahah . Jahat roomate tau .. Dia snap gambar den masa tido ..
Huhu sampai je airport, g hantar bagasi. Bungkus lagi .. Dan Feira kene caj RM35/kg sebab terlebih 5 kilo. Pehhhh nasib baik ada duit lebih masa tu . Haha dah selesai tu kitorang pun pergi kfc makan. Dan g departure hall. Haha takde orang nak beratur, kitorang lah g beratur awal-awal haha. Masuk kapal gambar2 haha. Story2 punya story kononnya ada kapal stuck kat runaway dan kitorang kena pergi labuan . Wtf . haaaaaaaaaa tapi nasib baik kapal tadi dah okay . So takdapat pijak kaki ke labuan hahah. Sampai sabah, feira dah ada dad dia jemput huhu . gambar2 jap then dia balik saya pun balik. Jiran yg tolong jemput dari airport. tidur sepanjang perjalanan . Adi pun tidur haha.
Sampai rumah, Abg roast ayam. Sedap wehh haha . Malam , tengok Piranha 3DD . Then Silent Hill. Akhirny tertidur dekat ruang tamu ... Thats all .. So memang sangat-sangat memenatkan . Isnin from Kuching to Kota Kinabalu, Tuesday from Kota Kinabalu to Kuching and Wednesday from Kuching to Kota Kinabalu. Hee . Hopefully dapat lah SPA tu X') dan insyallah kalau dad and mom bagi izin , boleh juga pergi KL .. Amin ... Hope my dad cepat sembuh ... Huhu k nak sambung rehat . bai haha .
Share:

3 comments:

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini