Sunday, 24 November 2013

Tutorial: Gambar sidebar yg cun (Facebook)

Assalamualaikum . Pretty cool sidebar right? Hahar. Here's a link to my facebook. K. Quick tutorial. 

1. Install Photoscape and open it. You can get it here . Then next click on the rounded item.

 2. After you clicked on the Splitter, click Add and choose a squared picture and click Open.

3. Make sure that its 3x3 and click the Split button. 

 4. Now this will pop-up. Click on more macam (1) dalam gambar then pilih Desktop dan OK.

5. Then upload kat Facebook tak kira kat new album or just kat wall . 
6. The magic. Haha . Silly . Tag gambar tu mengikut nombor macam dalam gambar ni . Tag kat sapa? Kat profile sendiri lah. Haha .
7. Now done. Haha .

Kalau tak nak orang kacau dengan tag gambar lain, korang edit lah tagging setting korang . Biar korang review and pilih sama ada nak hide or allow kat timeline. Kay thats all . Follow lah kiter :b https://www.facebook.com/miraaahussin
Share:

3 comments:

  1. Terimakasih atas artikel yang sangat menarik dan bermanfa'at yang anda tulis ini. sukses selalu buat WEB anda...

    Semangat|menulis|jalan-jalan
    salam Prediksi jitu

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini