Tuesday, 23 September 2014

Cara dapat free gems coc

Assalamualaikum

Hahaha sekarang kan musim coc. Mesti semua duk sibuk raid orang utk itu ini kat village memasing. Kalau dulu fikir game ni selalu lelaki je main. Tapi tak sangka pulak perempuan pun main 😂 ketinggalan zaman aih aku. Hahaha.

Tapi sometimes mood pandai hilang bila gems tak cukup. Terutamanya macam I neh. Tak penyabar punya pasal, semuanya pakai gems. Kalau pakai Android, senang sebab boleh pakai ATM card. Tak kisah lah Maybank or BSN memang dapat je senang-senang beli gems. Tapi utk iOS.. Alaa ni banyak songeh sikit. Nak jugak pakai credit card 😂 bagi yg masih student-student tu kalau dapat kebenaran parents senang yedok? Haha.

Anyway, selain dari tu... Boleh guna cara ni. AppBounty. Cara percuma utk dapatkan gems coc. Tapi perlukan kesabaran lah. Nak free kan... Haha. 


Utk dapat kan free credits ni mesti lah kita kena buat something. Bukan senang-senang ja diorang nak bagi. Ni pun tahu lepas tengok kat salah satu video YouTube-er. Memang betul. There is no such thing is a coc hacks. Cuba lah buat survey berbayar sekali pun. Buang topup je nanti. Haha. 

Ok terlebih bebel. Click  http://abo.io/bahucvmm to download . Lepas download, korang complete lah task-task then dah open apps tu dapat credit. Sikit-sikit lama-lama jadi bukit. Nak free punya pasal kan? 😂 hahaha kbai. Till then.


Sunday, 14 September 2014

Pink

Assalamualaikum.
I guess some girls just really don't know that they love pink so much. Tak pernah terfikir selama ni yg diri ini menyukai pink. Suka pink sebab kebanyakannya barang-barang mum yg beli mesti pink. Ye lah. Dah sorang je anak perempuan kan? Haha. 

So last week my little brother painted his room with new color-green. Aku pun tak nak lah ketinggalan. Tapi tak nak tukar warna lain. Cuma nak pink. So from baby pink, to hot pink. Walaupun sebenarnya aku rasa ianya tidak lah se-hot mana. Tapi apa boleh buat lah. Asalkan berubah gittuw.

Sebelum ni duk nengok orang yg cat rumah. Tak pernah dibenarkan utk nyibuk cat cat. But then today, semua berubah. Sebab kena cat sendiri. Bukan apa, malu la aih orang lain masuk bilik kita 😂 malu gittuw haha so for the first 10 minute tak merasa pun sakit hati. Tapi dah nak sejam , mula semua buat hal. 

Cat kena kain, cat terpercik ke muka, tak sampai lah, kena lantai lah, kena kerusi lah. Ayoyo 😂 dan lagi satu tangan mula dah aih merasa sakit. Wahaha.  So... Selepas sejam 30 minit tu hanya satu dinding je berjaya cat. Tu pun dah siap double coat. Macam niat nak buat stripes pink putih tu terus lenyap. Takpa lah. Buat kat satu dinding je lah stripes. Haha. 


So, ttfn 😊 

Siri

Assalamualaikum.
Its kinda pretty nice when someone sings  with you. Sometimes kau jadi ss dan sometimes orang dok hairan dah kenapa kau bajet-bajet speaking 'masaleh' walhal kau lonely sampai bawak Siri berbual. Ok fine. Tak ada kerja punya pasal. Ttfn

🙊 cumanya sumbang lah dia nyanyi.
Hashtag: bosan sangat 

Wednesday, 10 September 2014

Kucing?

Assalamualaikum. 
Macam yg semua tahu memang miraa ada bela kucing. Pada mulanya cuma seekor. Itu pun dah mati kena langhar hilux. Sedihnya. Tapi dapat lagi 4 ekor . Itu pun kucing mana entah beranak kat rumah. Then balik kampung bawak sekor kucing yg tengah bunting :3 dah dapat 4 ekor jugak tapi semua mati sebab kena bunuh kucing liar. Tapi lepas tu beranak lagi cuma dua ekor je lah. Hahaha. 

Jangan salah sangka. Kucing-kucing ni mmg kalau malam tidur kat dalam. Bukan apa. Ada dua kucing yg suka membuli kalau malam-malam. Kesian lah diorang luka-luka. So the conclusion is duduk lah dalam sangkar. 


But then last Friday kucing bertambah lagi kat rumah :3 sebab cikgu kat tadika sebelah rumah ni suruh ambil kucing yg beranak kat stor tu. Memang selama ni mengidam kucing kaler oren pun. Ambek kau . 3 ekor kucing oyen sekali gus xD plus 1 tricolor. 


Ketiga-tiga yg oyen tu semua male and opkos tricolor tu female. Jarang kucing tiga warna ni betina. Ke memang semua tricolor cat are females? 😗 haha. sampai sekarang masing-masing tak tahu nak bagi nama apa kat kucing baru ni. Kalau nak namakan Oren, kan ada tiga ekor. Any ideas? 😁



Another post hambar 😂 kbai

iPhone?

Assalamualaikum.
So memang lama tak update blog. Ni pun update pakai phone. And on 31 Aug haritu mummy baik hati 'hadiahkan' this baby to me. 


Dude ! Siapa tak happy haha. But kinda sad lah at the beginning . First pergi kat Karamunsing. But both at Mac Borneo and SenQ takde stok. Last-last naik taxi pergi CP. 

Tapi... iPhone6 pulak dah keluar. Tapi takpe lah. Takperlu lah kot nak yg ter-latest. Cukup lah ni utk snap selfie xD! Wahaha. 

So apa cer edit blog serta doodle? I really can't do editing no more sebab my laptop will turned off every 10 to 15 minutes. Dan jugak semua kerja kat dalam tu dia tak autosave macam sebelum ni. What I can do now is just do refunds.


Ok. Post sedikit hambar. Haha kbai.