Saturday, 18 October 2014

Oktober yang...

Assalamualaikum.
It's been a while tak conteng blog. Same as usual bukak pun pakai phone ja. Lappy masih tidur tak nak bangun-bangun sejak beberapa bulan ni. Sorry for those yg pm dan email pasal doodle. Memang tak dapat nak buatkan. 

This October is kinda hard for me daripada yg sebelum-sebelumnya. Kalau tahun lepas Oktober menyakitkan dimana saya kat Kuching Sarawak dan Baba (my dad) positive cancer. Then ulang-ulang lah naik flight. Yg baca entry dulu-dulu tu mesti tau. In last October pergi interview but tak dak rezeki. Mungkin sebab saya berbadan gempal kot bahaha. Then akhir bulan Mac 2014 dah fikir masak-masak utk quit. And yes I did quit.

But Oktober kali ni lain lagi... Ya.. Kanser hidung Baba tu dah tak ada. Tapi sakit lain lagi yg datang. Angin Ahmar. You can Google it 😔 lagi mencabar ... For now Baba memang tak boleh jalan atau gerak kan tangan kanan Baba.It's kinda hard for me cause I'm a girl. Bukan senang nak angkat Baba. I almost terjatuh masa nak pindahkan Baba pergi kerusi roda. But thank god lah tak jatuh 😔 

Baba dah cuba ubat tradisional dengan ubat moden-moden nih... So far Baba ambil Extra Live ke apa tah produk Elken and Alhamdulillah dapat gerak dah sikit kaki kanan Baba. Tapi gerak camtu je lah bukan gerak macam asal. Just hoping for miracles like last year 😔 dulu dah plan nak pergi Miri, Kuching, Labuan, KL ngan Langkawi bila Baba dah sihat. Tapi nampaknya lain kali je lah ☺️ kena tunggu Baba sihat sepenuhnya... Amin...

Selain dari tu, benda paling menyedihkan is that our cats mula sakit dan mati. Few days ago, Kecik mati... Then today Cad mati... Now Panda menghilang ... Same as Pencuri... Still tertanya-tanya kena diorang mati. Walhal hari-hari lagi banyak diorang makan daripada aku makan. Kawan cakap mhngkin makan rumput beracun atau haiwan beracun. Memang few days ni diorang asyik bawak binatang pelik-pelik kat rumah. Sampai anak ular pun 2 ke 3 ekor hari tu diorang bawak. Sangat sedih. Kalau fikir betul-betul, kat rumah ni tak pernah dapat kucibg lebih dari 7 ekor. Kalau ada satu baru lahir, 1 akan mati. Kalau dua ekor lahir, akan ada dua kucing yg mati... Kebetulan je kot. But seriously lah siapa yg tak sedih bola kucing kesayangan mati 😭

Nuff said... This October is pretty hard for me 😂 yeah I know I have to face this. Do pray for my Baba ... 

Till then ☺️ ttfn