Rumah Atas Pokok di Papar, Sabah

Views
Assalamualaikum and hellow mellow marshmellow to everyone who is currently reading my blog post. Its been a while. Lol.

Aight. A very quick update. Pernah dengar kan how some people perli us Sabahan about tinggal atas pokok? That is very common tho. Haha. Well have you ever seen one? If yes, good. Haha. So this is my aunt's current project. Rumah Atas Pokok, and believe me. It's really on top of a living tree.


Well, its currently under constructions. 
Do like in Facebook ( Ponohuan homestay, Papar Sabah. )

Till next time! Good bye.

P/s: Tadi sebenarnya idea banyak nak taip, tapi bila dah bukak blog terus hilang hahaha. Kbai

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

14 March 2017 - Accident

Views
Assalamualaikum...

Syukur alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk menaip entry hari ini... Masih diberi kesempatan untuk berjumpa dengan Umi lagi... Nak diceritakan lah last week Miraa terlibat dengan kemalangan jalan raya. First time terlibat. Ya Allah. Pedih. Trauma. Entah lah. Drive tak jauh mana pun. 45km ja. Few km lagi nak sampai Desaru Utama. Lain pulak jadinya. Hehe.

 
Miraa drive Axia from Desaru Utama to Pengerang, right after that drive to Kota Tinggi and then balik semula ke Desaru Utama. Tapi kita tak expect pun akan berlaku kemalangan kan. Masa nak balik DU tu lah eksiden... Around 1km from simpang ke Sg. Mas, boom. Ranap sang Axia.

I can't say much. Cause I'm still traumatized :'(

What I wanna say is, kalau uolls penat dan lantak lah jarak destinasi korang tu dah dekat. Berhenti lah kat tepi jalan, dan rehat kejap. Don't push yourself. Cause you don't know what might happen to you. Syukur alhamdulillah Allah masih bagi Miraa peluang untuk hidup... The words that came out from the officer masa buat report tu bikin seram... "Nasib baik Kembara kau bertembung dik, depan Kembara tu lori trailer tau. Kalau lori tu yg kau bertembung, dah innalillah dah kau." :'D

Thats all kot... Kenangan manis dan pahit, akan kekal dalam blog yg dah bersawang ni. Semoga kejadian ni memberi pengajaran lah pada orang lain. Ni entah berapa lama pula Miraa akan fobia bawak kereta. Kalau cepat recover.. Okay lah. Kalau tak, mereput lah kat rumah/office.. Ttfn..

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Hectic year end and new year

Views
Assalamualaikum.

Tak perasan dah masuk tahun baru tapi blog tiada entry baru. Been busy since forever. Banyak benda yg tak settle dan bila dah settle, ada lagi new task. HAHAHA. Macam robot doe. So here's a short re-cap on what happen for these few months..

2016 November 6th - Flown to JHB with ma bros
So here I'am studying how to be rich HAHA. Ndak bah.

2016 December 3rd - Off day to KUL
  
Mih mih mih mih mih. Jumpa cik tunang & bakal family in law

2016 December 14th - Mum goes to JHB and we're off to KUL and mom off to BKI
  
  
 2017 January
Then idk ... Some thing went wrong and I got depressed.

2017 February 8th - Bae goes to JHB
 
Selesai je kerja, tunggu bae at ROK. Hujan lebat masa tu. Maka lepak dulu... Sebab wiper tetiba rosak hahahahahaha . Then we're off from Pengerang to JHB. Wehee. Jumpa family in law *bakal* huhuhu 

Recently
And then I got this new habit of buying foods from outside instead of cooking. Really bad bad bad habit . HAHAHA
Thats all. I wish that this up coming March will be go well as planned. Hehehe.
Follow me on my instagram @ miraahussin24

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial