Monday, 20 March 2017

14 March 2017 - Accident

Assalamualaikum...

Syukur alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk menaip entry hari ini... Masih diberi kesempatan untuk berjumpa dengan Umi lagi... Nak diceritakan lah last week Miraa terlibat dengan kemalangan jalan raya. First time terlibat. Ya Allah. Pedih. Trauma. Entah lah. Drive tak jauh mana pun. 45km ja. Few km lagi nak sampai Desaru Utama. Lain pulak jadinya. Hehe.

 
Miraa drive Axia from Desaru Utama to Pengerang, right after that drive to Kota Tinggi and then balik semula ke Desaru Utama. Tapi kita tak expect pun akan berlaku kemalangan kan. Masa nak balik DU tu lah eksiden... Around 1km from simpang ke Sg. Mas, boom. Ranap sang Axia.

I can't say much. Cause I'm still traumatized :'(

What I wanna say is, kalau uolls penat dan lantak lah jarak destinasi korang tu dah dekat. Berhenti lah kat tepi jalan, dan rehat kejap. Don't push yourself. Cause you don't know what might happen to you. Syukur alhamdulillah Allah masih bagi Miraa peluang untuk hidup... The words that came out from the officer masa buat report tu bikin seram... "Nasib baik Kembara kau bertembung dik, depan Kembara tu lori trailer tau. Kalau lori tu yg kau bertembung, dah innalillah dah kau." :'D

Thats all kot... Kenangan manis dan pahit, akan kekal dalam blog yg dah bersawang ni. Semoga kejadian ni memberi pengajaran lah pada orang lain. Ni entah berapa lama pula Miraa akan fobia bawak kereta. Kalau cepat recover.. Okay lah. Kalau tak, mereput lah kat rumah/office.. Ttfn..
Share:

1 comment:

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini