Wednesday, 11 October 2017

Bermalam Di My Nurul Campsite


Hi. So I've been blogging late these day. (whut??) Hahaha. So hye guys. So today I wanna share to you guys about my first ever camping experience. YES! First time in forever. 

As you all know, we opened My Nurul Homestay back in 16 Sept ago and our Sulap Paluh 1.0 is officially open for people to check in. Now in our place, we also provide camping site. Haha kemain english tapi tajuk Malay. Satgi kena kecam.

Berbalik ke cerita asal, ini merupakan pengalaman pertama untuk Miraa stay di dalam khemah. I mean bermalam. Sebelum ni tak penah langsung tidur dalam khemah. Dulu masa sekolah rendah ada camping tapi disebabkan cuaca yg tidak mengizinkan, weolls ended up tidur dalam kelas atas arahan para cikgu weolls.

Uolls ada dua option. First sewa tapak khemah sahaja which only cost you RM15 and second, sewa tapak khemah dan khemahnya sekali at only RM30. Buat masa ini kami hanya ada dua buah khemah. So kalau uolls nak ber-camping ramai-ramai sila lah bawa khemah sendiri. (alaaa macam tatau) ahaha




Pagi yg cerah, kini sudah gelap. Dan begitu juga dengan cuaca yg tiba-tiba hujan. Hahaha. Tapi kejap je lah. Masa tu hujan. So basically weolls dapat merasa aircond natural yg tiada button turn off. Lol. Yet it was fun lah. Dah lah takdakk nyamuk. Sejuk pulak tu. Hahaha but I recommend you to bring your sleeping bag lah sebab kitorang tidak menyediakan sleeping bag rental buat masa ini.

Okay lah takde benda pun nak share "experience" ni konon. Hahaha. Aight. Ttfn.

For more details about My Nurul Homestay boleh lah singgah kat Facebook kami :)
Share:

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini