Monday, 16 July 2018

Capsule Inn - Kota Kinabalu

Hi Assalamualaikum semua. Last weekend Miraa stay dekat area KK sebab ada beberapa urusan yang perlu diselesaikan. Rumah jauh, so kena stay lah nampaknya HAHAHA. Sebelum ni selalu nampak post orang pasal capsule stay / inn TAPI mostly dekat Semenanjung. Tapi guess what? Sabah pun ada sudah bah! (Okay sakai jap)


Capsule Inn ni terletak dekat Star City. Dan kalau korang naik Grab, korang kena enter destination dia "Fook Yuen" sebab location dia belum ada kalau dalam Apps Grab. Tapi jangan risau, boleh je whatsapp diorang utk mintak guide cara utk cari lokasi dia.

Miraa sebelum ni pernah book by phone tapi masa tidak mengizinkan so terpaksa cancel. This time book thru Agoda (fav apps btw) and off I go. Lokasi dia tidak lah susah sangat nak cari (sebab dah kena bagi guide). Apa yg korang kena buat is just check in macam biasa kat reception dia. Oh btw kena bagi deposit RM50 jugak yer. Tapi nanti bila check out diorang akan return balik jugak.

 

Shower, toilet semua konsep sharing. Macam kat hostel gittew. Btw hair dryer juga ada disediakan. Iron board pun ada. Kalau korang tak bawak, boleh request kat receptionist for iron.
Ini pula dining area diorang. Plus free wifi access jugak. Password ada je situ.


This is the capsule. Chinggg. Dia bertingkat ya. Plus diorang asingkan area lelaki dan perempuan. So no need to risau-risau. Dekat area capsule jugak diorang ada sediakan locker utk simpan bag korang.

Dalam capsule tu standard la macam tempat lain, ada towel, ada bantal, ada selimut, ada tilam. Oh ada ac juga. Tapi kalau korang off mmg sejuk jugak sebab ac luar masuk jugak. Ni kira mcm kipas je la sedut ekon tu masuk dalam hahahaha 

Yg ni pula control unit capsule tu ching. Kalau korang spesis tak bawak plug utk caj fon, sini ada dua USB port.

Kasut korang kena simpan dekat locker kasut depan area reception. Flipflops kat situ ada disediakan. Tak lah korang kaki ayam kansss. Hahaha. Locker bag pun ada juga disediakan. Contoh la korang lapar time tengah malam dan malas nak turun gi beli makanan, diorang ada jugak jual Maggi Cup hahaha. Boleh lah kanss daripada kelaparan? Siapa suruh tak beli awal-awal. Surau pun ada dekat Capsule Inn. Plus ada juga Miraa nampak kerusi urut dekat depan pintu Surau.

Honestly I like this place. Walaupun ada juga baca review buruk pasal tempat ni, tapi bila sendiri yg experience dia jadikan kau macam... Eh apesal dia cakap macam tu? Hahaha tapi pendapat orang bukan sama semua kan? For me this place is amazing, clean, staff pun friendly, worth for the money la orang kata. Haha. Dan jugak sangat sesuai la utk spesis yg travel solo-solo or memang cari tempat utk tidur 1 malam ja dan memang nak tidur lah. Kalau hostel tempat lain pun banyak. Tapi kalau tak nak share katil dengan orang lain dan memang nak sendiri je. This is the place.


Oh lupa, I muat hokayyyy!!! Hahahaha. Okay shekian

Walk in rates: RM48 (15/07/2018)
Rates that I got from Agoda: RM29.23
Deposit: RM50

Capsule Inn
Lot 3.33, Asia City Complex,
Jalan Singgah Mata 2,
Asia City, 88000,
Kota Kinabalu Sabah
+60128777623
Instagram @capsule_inn
Share:

3 comments:

  1. alamak! never knew the existance of this place at kk!

    ReplyDelete
  2. hi.. content blog menarik.. lets blogwalking and click iklan..done follow u.. follow me back.. http://acuyuhan.blogspot.com/ thanks

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya korang ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. Oh, sebelum tu, tengok lah site awesome
ini